Sötét jövő

A Nostromo újra repül és szedi az áldozatait

2015. október 17. - Wittigen

Most,hogy újra aktuális az Alien téma, ismerős még a Nostromo név? A legelső Alien film drámájának fő színhelye, a Nostromo űrvontatónak igencsak hányattatott sorsa volt. Nem elég, hogy a film végén felrobbant, de még a kellékesek sem bántak vele kesztyűs kézzel. Egy darabig raktáron volt az óriási modell, aztán egy idő után, gondolom, amikor kellett a raktártér, kitették valahová, ahol 20 éven át kopott, rohadt. Dicstelen élet egy híres modellnek én mondom.

Amíg meg nem vette a PropStore, egy filmescuccokkal kereskedő cég. A cég szakemberei kezelésbe vették az öreg hölgyet és teljesen helyrepofozták (gondolom majd eladják, de az arról még nincs hír). Jobb is így, a mai CGI időkben már nyilván nincs helye az ilyen régimódi modelleknek, viszont egy gyűjtőnek ez óriási kincs lehet.

A Nostromo-t fából és egy acélvázra építette Brian Johnson és csapata Ridley Scott vezénylete alatt. Az hajó több féle pozícióban is rögzíthető volt a vázra, attól függően, hogy milyen szögben állt a kamera. A test különböző fákból és műanyagokból készült, melyek között kézzel vésett darabok is voltak. 2007-ben került a Propstore tulajdonába, ahol tervbe vették a hajó kipofozását, és annak eredeti állapotának visszaállítását. Ez magába foglalja a modell építéséhez felhasznált kitek felhajtását, vagy éppen az új formák készítését. A folyamat több évg tartott, de a végeredmény megérte.

Amúgy tudtátok, hogy először sárga volt az űrhajó? Pont olyan, mint a második részben az emelő lépegető. :)

Külön érdekesség, hogy a filmbelihez hasonlóan, a valódi Nostromo is szedett áldozatokat. A modell első tisztítása közben több oposszumcsontvázat is találtak a hajó belsejében. Sajnos arról, hogy a csontvázak bordái töröttek, esetleg kifelé hajlottak lennének, nincs hír.

És végezetül egy aprócska werk a javításról.

via.: propstore

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr147694046

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása