Sötét jövő

Pózolj atomfelhővel – termonukleáris rémálmok premier plánban

2015. október 31. - Wittigen

Belegondoltunk már, milyen lenne a világ, ha a mai napig tartanának az atomkísérletek? Milyen bizarr fotók keringenének Facebook-on, mennyire lenne hipszterség egy éppen detonált hidrogénbomba előtt készült közös fotót felpattintani Instagramra? Egy los angelesi grafikus úgy döntött, hogy megmutatja.

A hátborzongató kompozíciókért Clay Lipskynek lehetünk hálásak, aki saját utazásai során készült fotókat kombinált össze különféle, a hidegháború korszakából való termonukleáris detonációk képeivel. Saját honlapján magárl ezt írja

a hidegháború idején nőttem fel, az atomfenyegetettség érájában, mikor mindegyik szuperhatalom paranoiásan várta a bombát.

Képei új kontextusban világítják meg a letűnt kort, mely főként fekete-fehér képekben, videofelvételekben létező mivolta miatt már-már egy másik világnak tűnik. Képzeljük el, hogy az atomkísérletek korszaka napjainkban, a konstans és villámgyors információáramlás, a webkettő korszakában is tartana. Valószínűleg kedvelt célpontja lenne a turistáknak egy-egy robbantás, melyet biztonságos távolságból tekinthetnének meg azok, akiket nem akaszt ki a bomba gondolata és az, hogy néhány őrült könnyen hamuszürke hullaházzá változtathatja bolygónkat. 

A honlapján még többet is találhattok.
via.: Clay Lipsky

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr357906146

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása