Sötét jövő

Indie filmajánlónk következi:Iron Sky 2 avagy a konteósok újból támadnak

2015. december 09. - Wittigen

Gyanítható volt, hogy a 2011-ben készül finn akció-vígjátéknak (komédiának) lesz folytatása. A rendező Timo Vuorensola azonnal el is indította a következő IndieGoGo kampányukat, amire viszonylag kevés idő alatt össze is jött a zseton. Ezen kívül persze azért felpörgették a bizniszt, hisz megjelent egy társasjáték, egy PC-s játék, és mindeközben pedig részvénytársasággá váltak, mindezt a rajongók segítségével.

Jó hírek a várakozóknak: a forgatás befejeződött! Az utómunkálatok pedig most kezdődnek el, amit mellesleg nem igen kell félteni (az első filmnél is kiváló volt a VFX), mert a német Pixomondo kezében van a dolog, a zenét pedig megint a Laibach szolgáltatja, mint ahogy az elsőét. Itt egy emlékeztető az egyik jó számról (az egyedüliről szerintem, és az is rövid ideig hallható a filmben)

Bár a forgatás nem volt egy egyszerű dolog állítja a screendaily írója, ugyanis az alatt a 8 hét alatt egyszer lángra kapott a díszlet, egyszer meg az egyik színész kificamította a vállát a gyakorlás közben. De valahogy mégiscsak sikerült 4 napot spórolniuk a forgatással, hála a csapatuknak. De ettől függetlenül Tero Kaukomaa szerint messze vannak még a végétől a dolognak, habár az elkészült jelenetek bizakodásra adnak okot.

A film egy közismert összeesküvés elméletre épít, nevezetesen az "üreges föld" elméletre, amiben meglepően sokan hisznek. A történet 20 évvel az első film után játszódik, de sok ismerős arcot, pl.: Wolfgang Kortzfleisch (Udo Kier, ő volt az első olyan karakter, akiről biztosan tudhattuk, hogy visszatér, mivel a legeslegelső teaserben feltűnt, mint egy texasi polgár) és Renate Richter (Julia Dietze) viszont láthatunk majd. A film valamikor 2016-ban jelenik meg. Addig is itt a bemutató, Blondie-val a T-Rexxel :)

Szerzői vélemény következik:
Számomra az Iron Sky egy csalódás volt. Na jó ez így nem teljesen igaz, de félig csalódást jelentett, ugyanis a trailerek teljesen más képet és hangulatot festettek le a történetről, mint ahogy azt a film tette. A Coming Race-ről fellelhető jelenetek és trailerek/teaserek megint óvá intenek attól, hogy jobbat várjak, mint az első film, de reménykedem benne, hogy ne lesz igazam.

via.:screendaily

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr468150608

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása