Sötét jövő

Játék szektor: Űr villámháború

2016. január 11. - Wittigen

Kedves olvasók, miután hírt adtunk az Iron Sky 2: The Coming Race érkezéséről, hadd mutassunk be valami, talán kevésbé ismert dolgot, Nevezetesen az Iron Sky Invasion-t

Az Iron Sky egy 2012-ben, a közönség támogatásával elkészített német-ausztrál-finn koprodukciós film, mely a nácik a holdon elmélet körül forog. Azóta persze lefojt egy kevés víz a Dunán, és mit ad isten, egy cég is alakult, melynek bárki részvényesévé válhatott. A tervek között több minden is szerepelt, táblás társasjáték, stb. Az egyik a következő cím volt: Iron Sky: Invasion. A játék mai szinten nem rendelkezik egy nagy követelménnyel:

CPU RAM HDD GPU
Core2 Duo 3Ghz 2Gb Ram 3Gb hely 1Gb + 3.0 Shader

 

Tehát mint láthatjuk a játék mai szinten egy low-end konfiguráción is vígan maximum grafikával elszáguld. Bevallom őszintén, félelemmel vegyes érzelmekkel töltöttem le a játékot, mert hát elég kevés idő van a film és a játék megjelenésének időpontja között, de azt kell mondjam, csalódtam. Kellemeset.

Az alapjátékban csak az Invasion kampány van, mely a film eseményeivel párhuzamosan fut. Egy ausztrál(?) űrhajóst alakítunk, akit éppen szolgálatba helyeztek, az akadémia elvégzése után. Természetesen vannak küldetések meg miegymás, de majd arra is kitérek. A másik két lehetőség amink van, már ha megvesszük, vagy "kikölcsönözzük" a játékot és az ahhoz kaphat DLC-ket, az a The Second Fleet és a Meteorblitzkrieg. Az előbbiben vissza kell verni a második nagyobb náci hullámot, de ezúttal irányíthatjuk a többi egységet is, beleértve a MIR és a G. W. Bush űrhajókat is, az utóbbiban, pedig kipróbálhatjuk magunkat a nácik oldalán.

A képen a náci általános harci egység a Meteorblitzkriegből: a Valkyre.

A képen pedig a földi erők egyik hajója a brit Spitfire, valamit alakalmunk nyílik a játék HUD-jára egy pillantást vetni.

Szóval, maga a játék nem akar többet nyújtani egy kis lövöldözésen kívül, s ezt stabilan hozza is, bár hosszútávon elég repetatív tud leni. Találkozhatunk az összes ismert karakterrel a filmből. Mondjuk az Indiaiakból és az Oroszokból halottul elegem van... Ez az egyik rossz pont, amit fel tudok hozni a játék ellenében: ha belépsz egy űrállomás "légterébe" akkor az az esetek 99% százalékában elindítja az éppen ott és akkor elérhető küldetést. Apropó küldetések, csak a szokásos: robbantsd fel azt, szerezd meg ezt, akadályozd meg amazt, kísérd el amazt. 

Ahogy azt a térkép is mutatja, sűrű napnak nézhetsz elébe a játékban.

Többnyire egyszerű megszabadulni az ellenfelektől, de van amikor kimondottan az agyadra mennek. A kis generic ellenfelektől mint pl.: a Rheingoldtól és a Valkyrtól nagyon könnyű megszabadulni, de még a a vontató hajóktól is. Ami már egy fokkal nehezebb, azok az anyahajók, de ők is viszonylag könnyen lerendezhetőek. (Fő célpont a hajtómű, és utána baszhatják.) De ami már a nehezebb kategóriába tartozik az az Albreich és a Wotan. Bár semelyik nem szívleli, ha megkínálják rakétával, de repülés közben nem igen van rájuk idő.

Az egyik generic küldetés az ilyen és ehhez hasonló vontatók írtása, ami mellesleg marha egyszerű, csak állj be a hátuk mögé, váltogasd az energiát a pajzsok és a fegyverek között, és lődd a hajtóműveit. Apropó irányítás. A játékban 3 illetve 4 mércével rendelkezel:

A képen a Spitfire és a MIR állomás látható.

A zöld a pajzsod, a narancssárga a sínágyú töltényszintje a kék pedig az utánégető szintjét hivatott kijelezni. A bal alsó sarokban lévő szürke, pedig a hajód életét hivatott jelképezni. Na most, a drágáink egy ügyes húzással megoldották, hogy ne keljen minden egyes pillanatban töltényekért rohangálni. 1.: a töltények megújuló energiaforrásból származnak, 2.: váltogathatod a preferált részeit a hajónak, vagyis átirányíthatod egyik helyről a másikra az energiát. Ha ügyes vagy, gyakorlatilag elpusztíthatatlan leszel. Az repülés ugyanakkor néha rémálom, mivel főleg az egéren nyugszik az irányítás, és sajnos nem támogat joystickot. De vissza a küldetésekhez: az alap direktíva az, hogy a nácik ne landolhassanak a Földön, ez tiszta sor. Na de amikor valakire ügyelni kell, és mindeközben kapod a felszólításokat és a pontlevonásokat, mert leszálltak, az egy kicsit kiakasztó tud lenni. 

Azért mégse vagyunk halhatatlanok. Több gép tűzereje bármilyen taktikát elsöpör!

Nagyobb távolságok megtételéhez vagy éppen meneküléshez jól jön a "gyors utazás" funkciója a játéknak.

Ami meglepett az a grafika volt, ugyanis a kiadás dátumához képest igen szép, tiszta és éles képpel rendelkezik a játék. Szerintem az összes, a filmhez készült 3D-s modell bekerült a játékba ami egyáltalán nem baj, hiszen így kipróbálhatjuk az összeset, és gyönyörködhetünk is bennük. Egyszóval kellemes kis játék ez, bár a steamen 20 euró + 5euróért vesztegetik, amit nem hiszem, hogy egyhamar kiadok érte, de az ebay majd segít. Tehát ha szereted a szimulátorokat, és szeretnél valami könnyed szórakozást, ezt a játékot neked találták ki!

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr518187488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása