Sötét jövő

Battlestar Galactica videójáték

2016. február 01. - Wittigen

Szóval. Hol is kezdjem, az egyik utolsó cikkek között jelent meg egy ehhez hasonló írás az előző honlapon, de azt nem sikerült megszereznem, szóval, majd írok én egyet. Tehát a Battlestar Galacticát talán senkinek sem kell bemutatni, hisz egy igen régi sorozatról van szó. Én tervbe is vettem a megtekintését, de se helyem se időm nincs egy ekkora volumenű dolog lerendezésére. De most vissza a témához, bemutatnám a BSG sorozatból készült videójátékot.


Tudom, tudom, ez a PS játék borítója de a PC is tök ugyan így néz ki, mínusz a PS2 fejléc.

S íme, őnagysága. A játék 2003-ban jelent meg, akkor azért szerintem nem egy gyenge követleménnyel.

CPU RAM GPU HDD
Processor: Pentium 4 @ 2.2 GHz 512 MB 128 MB wtf

 

Na az első furcsa dolog ami talán megüti a szemét az embernek, ha megnézi a HDD rubrikát, ugyanis a telepítő 100 mega mínusz a directX és a többi sallang, de a játék telepítve 40 MB? Ennél még a pixel Star Wars játékom is nagyobb. Na de mindegy is. a játék az indítás után nem igen cécózik, hanem rögtön a kampányba dob az "egyjátékos mód" kiválasztása után. Semmi tutorial, hanem egyből bele a sűrűjébe. 

Sajnos képet nem igazán tudok szerezni, mert a program nem éppen engedi... De tovább. Igazából egy 2003-as játékhoz képest ez katasztrófálisan rossz. A grafika még elmegy, ha felhúzza az ember maxra akkot igazából még szép is. Az irányítás egyszerű, de kb mint egy döglött tehéné, komolyan felmerült bennem a kérdés, hogy most ezek Space-Sim-et akartak, vagy Space-Drift-et? A kanyarodás olyan mint a Need for Speed Underground 2 drift pályái. Kezdetben a nézőpont elég szokatlan, és főként kellemetlen lehet, főleg míg rá nem jön az ember, hogy itt bezony nincsen vertikális mozgás, csak is kizárólag egy fixált magasságon jobbra-balra mehetünk. Fegyverből meg rögtön kettőt adnak: gépágyút és rakétát. Na meg van gyűjthető szuper fegyver is. A pirosan világító rakéta. Meh. A küldetések szintén az egyszerű kategóriába sorolhatóak: véddmeg ezt, nyírd ki azt. Érdekes módon az Iron Sky Invasion jobban hozta a szórakozási faktort számomra mint ez a régi játék. Pedig nem lenne olyan rossz,és potenciál is volna benne, de hát nem használták ki, csak a BSG Onlinban ami azért már egy fokkal jobb.

Küldetésből éppenséggel van egy pár, márha idő előtt meg nem unjuk, hogy igazából a játék az akadályoztat minket... Aki ki akarná próbálni, azt nem akadályozom meg: >>ERRE<<

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr908188418

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása