Sötét jövő

Játék szektor: Egyszer volt, meg hol nem

2016. április 20. - Wittigen

Réges-régen és egy messzi messzi galaxisban sok fandom csatába vonult. Ezúttal egy rég törölt játék MOD-ot szeretnék nektek bemutatni.

A Star Wars Empire at War Forces of Corruption (továbbiakban SWEAW:FOC, mert írja ki a halál a teljes nevét mégy egyszer) egy 2006-ban megjelent játék, a Star Wars Empire at War kiegészítője. Mind a két játék idejét múlhatatlan szórakozást kínál, bármikor is játszom. A játék hála istennek igen fogékony a modderek törekvéseire, ebből kifolyólag több száz játék modifikációt lehet letölteni különböző oldalkról, és itt most nem csak olyanokról van szó, amik újra osztják a pontokat vagy más kinézetet adnak a játéknak. Vannak olyan modok, melyek teljesen új játékélményt adnak, vagy éppen bevonzzák egy másik univerzum gépeit. Ilyen modról szeretnék nektek ma mesélni, nevezetesen a SFAW-ról vagyis a Science-Fiction at War nevűről. Azért volt érdekes konkrétan ez a mod, mert dacára annak, hogy vannak külön Star Trekk, Star Gate,Star Wars modok, ez viszont összevonta egy modba őket, és végre kiélhette mindenki a fantázia csatáit bármely frakció között.

Aztán 2011-ben a Battlestar Galactica jogtulajdonosa (átok rájuk) leszedette a modot, mondván, hogy jogokat sért (mondjuk azt nem értem, hogy, hogyan tette a mod ezt, nem máshonnan szedték ki a modelleket, hanem szépen a saját két kicsi kezükkel modellezték azokat le, a másik, hogy tán mind a mai napig vannak Battlestar modok Moddb-n...). A játék sajnos nem jutott el a végleges verzióig, a legutolsó kiadott release az a v0.6-nál megállt. Aztán megjelent egy új mod a fórumokon SFAW 2.0 néven, de sajnálatos módon nem lett belőle semmi.  Egykor a legnagyobb kooperációs mod volt a Moddb fórumain (értsd sokan dolgoztak össze a létrejöttéért), mostmár vannak, amelyek maguk mögé utasítanák, bár kitudja, mivel a mod befejezetlen, és a frakciók csupán töredéke van bent.

De a töredékek listája is igen szép: Star Wars EU, Star Trek, Stargate,Battlestar Galactica,Starship Troopers, Halo. Mind-mind a saját hajóikkal, egyedi képességekkel, hősökkel. Sőt, még saját küldetés sorozata is van a játéknak, ami gyakorlatilag a címadó. Elméletileg nem befejezett, de lehet vele játszani, és igazi daráló pályái is vannak. Ezen felül vannak nem játszható, de tiszteletüket tevő gépek, mint pl a Dalekok, a Rendfentartók, az SR-2 Normandy, Space Battleship Yamato illetve egy Retribution osztályú csatahajó a Warhammer 40k univerzumból. Igazán sajnálom a törlését, mert egy ígéretes mod volt (Be volt még ígérve Farscape és Babylon 5 is, mint játszható frakció, illetve bolygóharc is, de sajnos a 0.6-osban csak űrcsaták vannak. De lehet, hogy a 0.45-ösben van rendes harc is.).

Néhány kép a Csillagkapu frakció hajóiról:
Sorrendben balfölső sarokból indulva: Kaptárhajó, Ős-csatahajó, BC-304 Mk.1., BC 304 Mk.2. (a sötétebb)

Az Aurora közelebbről:

Az Mk.1-es BC-304-es közelebbről:

Két verziót őriztem meg a v0.45-öst és a v0.6-ost, melyet letölthettek az adattárunkból. SWEAW és SWEAW:FOC szükséges a mod futtatásához. Ha az installáláshoz szükségetek van segítségre, nyugodtan írjatok.
Később hozok egy nagy galériát a játékban megtalálható összes hajóról :)

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr958604026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása