Sötét jövő

Irányadó plakátok vész esetére 5. rész

2016. április 27. - Wittigen

Ezúttal az Irányadó plakátok sorozat ezen epizódja kevésbé sci-fi, hisz kétszer is megtörtént már történelmünk során, szerencsénkre nem teljesen. Tehát a mai nap:

Gazdasági összeomlás 

A világ szorosan összefüggő piacai egy hirtelen megrázkódtatás tapasztal. Talán egy bedől, és magával rántott egy másikat. Bárhogy is legyen a pénz elveszíti értékét és a globális gazdaság nem lesz képes talpra állni.

Felkészülés (1-5 évvel a katasztrófa előtt):

  • Olyan képességeket tanulj, (főként gyakorlati jártasságokat) tanulj, mely nem a pénztől függ. Szerezz olyan értékes dolgokat (legyen az akár képesség, akár ingóság), amelyek megőrzik értéküket egy ilyen helyzetben. Ne próbáld a pénzed menekíteni, nem tudod megjósolni, hogy mikor fog összeomlani a rendszer.
  • Csatlakozz olyan klubokhoz melyek az első pontban foglalt princípiumot elősegíti. Építs ki egy kapcsolati hálózatot, mert az összeomlás után a kapcsolatok tán megmaradnak.
  • Halmozz fel egy évre elegendő készletet és fektess be egy fenntartható energiaforrásba.

Túlélés (1. hét a katasztrófa után):

  • Valószínűleg még minden elérhető a boltokban, de az árak az egekbe emelkedtek. Használd a készleted, ha muszáj.
  • Ezenkívül lehet, ha az összeomlás gyorsan megy végbe, akkor elveszted a munkádat. Ha ez megtörténik akkor használd fel az így keletkezett szabad időd és gyűjtsd össze a családod és barátaid, és tervezzetek.
  • A csoportban élés segít vidám maradni, és a készletek összedobása segít túl jutni a nehéz első hónapon. Ápold a kapcsolatot azokkal, akikkel kiépítettél egy kapcsolati hálót.
  • Kezdetben lehet, hogy lesz étel/készlet osztás, de az szigorúan be lesz osztva. Használd ki ezt a lehetőséget, addig ameddig lehet, de készülj fel arra, hogy előbb-utóbb ki fognak fogyni.

Gyarapodás (1-5 évvel a katasztrófa után):

  • Tanácsos, hogy mire az első évfordulóját ülitek az összeomlásnak már ön fenntartóvá válj.
  • Tanulj meg mindent felhasználni, semmit ne hagyj pocsékba menni.
  • Gyűjts és növessz dolgokat, főleg barter és élelmezés/túlélés céljából. A régi porain egy új gazdaság fog életre kelni. Gondolkodj el, hogy mik lesznek a leginkább keresett dolgok.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr758666650

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása