Sötét jövő

Irányadó plakátok vész esetére 6. rész

2016. május 01. - Wittigen

A mai nap egy hollywood által közkedvelt világvége szcenárióra adunk tippeket.

Szuper-vulkánok

A Yellowstone nemzeti park alatt, és még szerte a világon föld alatti kalderákban hatalmas mennyiségű láva fortyog. Valamikor egy vagy több ki fog törni. Hatalmas területet fed majd be láva, és a légkör porral telítődik. A Föld elsötétedik.

Felkészülés (1-5 évvel a katasztrófa előtt):

  • Lehetőleg maradj a hozzád legközelebb eső szuper vulkán 100 km-es sugarán kívül. Azon belül a halál elkerülhetetlen.
  • A legfontosabb dolgok amiket be kell szerezned: por maszk, szemüvegek, tiszta ivóvíz, műanyag hordozó tasakok az elektronikának és más túlélő felszerelésednek.
  • Szerezz egy generátort, vagy egy megbízható hőforrást.

Túlélés (1. hét a katasztrófa után):

  • A kulcs a túléléshez (azonkívül, hogy messzire elkerülöd a kitörés epicentrumát) a szemeid és a tüdőd védelme a vulkáni hamutól. Használd azt a védőfelszerelést, amit össze gyűjtöttél!
  • Keress menedéket. A hulló hamu mindenre rátelepszik, ne felejtsd el megerősíteni a menedéked tetejét vagy gondoskodj róla, hogy mindig üres legyen.
  • A légkörbe került hamu ki fogja szűrni a napfényt, és ezért hidegebb lesz. Ezért lesz szükséged a hőforrásra.
  • Egy hónap múlva már talán szűkösek lesznek a készleteid. Ideje elkezdeni gondolkodni az evakuáción. Lehetőleg kerülj minnél messzebb a kitöréstől.

Gyarapodás (1-5 évvel a katasztrófa után):

  • Ha evakuáció mellett döntötök, akkor gondoskodj arról, hogy ahová érkeztek, ott beilleszkedtek, nem pedig élősködtök.
  • Ha maradtok, akkor a legfőbb gondotok a fűtés, az étel és az ivóvíz lesz. Barátkozz meg a gonolattal, hogy a következő néhány évtized esetleg véget nem érő tél lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr268672580

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása