Sötét jövő

Szeretnék hűtőt bérelni a következő évszázadra

2016. június 02. - Wittigen

(Én mondjuk nem, de ez más kérdés.) Oké, szóval halálos beteg vagy, és pont olyanban szenvedsz, amire még nincsen gyógymód? Akkor az számodra esetleg megoldást jelenthet a kriogenika és az Alcor cég! Gyertek vessetek egy pillantást egy másik megvalósult sci-fire!

A közelmúltban fel-fel röppent a hír, hogy nemsokára (1 év múlva) tanúi lehetünk az első fejátültetésnek a történelemben. Már ami az emberi fejet illeti. Sokan kétségeiket fejezik ki a műtét sikerességét illetően, sokan úgy vélik, hogy ez nem más, mint kacsa, aztán vannak olyanok is, akik érdeklődve várják, hogy mi fog történni. De, hogy visszatérjek az eredeti témánkhoz: KRIOGENIKA. Álljon itt egy definíció:

Nagyon alacsony hőmérsékletek és az előállításukhoz szükséges technikával foglalkozó tudományág.

Na ez nem sok mindent magyarázott meg ugye? Hogy jobban ábrázoljam mivel foglalkozik ez a tudomány/iparág akkor jobban járok, ha a hibernálás fogalmat használom. Az ötlet hasonló sok könyvben és filmben is megfogalmazotthoz, és mégsem. Nem csili-vili, és egyenlőre még csak egy irányú. Legalábbis gőzünk sincs arról, hogy egy krio-prezervált ember feléleszthető. De az egész folyamat érdekes. (A továbbiakban az Alcor cég test megörzési folyamatát olvashatjátok.).

Na szóval, elsőnek belépsz az Alcor tagok körébe, és aláírod az összes papírt, amit ilyenkor kell, és várólistára kerülsz. A fennmaradó idődben eldöntheted, hogy az egész testedet szeretnéd megőrizni, vagy elég lesz a fejed is, nyilván döntésedet befolyásolják vágyaid/a zsebed mélysége. A halálodat megelőzően egy úgynevezett "stand-by team-et" (készenléti csapatot) helyez el a közeledben (már amennyibe erre is kiterjed a szerződésed), akik melletted várják a halálodat (és ennek jogi kinyilvánítását), amint ez megtörtént elkezdik a tested rapid hűtését 0 °C fok körülire, de semmiképp nem az alá, mindeközben különböző gyógyszerekből álló koktélt fecskendeznek be, hogy megakadályozzák a véralvadást. Eközben a tüdőd ventillálását és a véred keringtetését gépek végzik. Erre azért van szükség, hogy az adott szerveket éppen tartsák, míg a tényleges tartósítási folyamat el nem kezdődik. A megérkezésedet követően a a cég telephelyén az összes testnedvedet kiszivattyúzzák, mivel ugyebár azok fagynak, és megkezdik

A képen az Alcor által használt, nem fagyasztásos megoldást láthatjátok. Baloldalt egy sima fagyasztott nyúlvese látható -140 fokon, míg a jobb oldalt egy speciális oldattal átitatott nyúlvese látható, szintén -140 fokon, szemmel láthatóan jégkristályok nélkül.

egy (nincsen jobb szó) fagyásgátló befecskendezését, melyet alacsony hőmérsékleten keringtetnek a vénákban, és gyakorlatilag lecserélik a testedben lévő vizet erre az anyagra. Amint ezzel készen vannak, irány a nitrogénnel hűtött személyi tartályod, és lehet is húzni a lóbőrt. Egyszerűnek hangzik mi? Valójában azonban koránt sem az. Akit érdekel, erre találja az Alcor hivatalos PDF-jét ezekről a lépésekről.

És akkor a mocskos anyagiak:

A belépési procedúra elkezdése 90$ + 45$ minden családtag után. A teljes test tartósítása 200000 $-ba fáj, ha csak a fejed szeretnéd prezerválni akkor az 80000 $. Ha ki tudsz pattintani még 20000 $ a zsebedből, akkor a stand-by team nem kerül pénzedbe (ez fix összeg, ha a későbbiekben emelkedne az ár, akkor ez nem fog). +10000 $-odba fáj, ha a az Amerikai Egyesült Államok vagy Kanada területén kívül vagy. +25000 - 50000 $ fáj a buli, ha nem vagy Alcor tag. Ez eddig teljes testtel számolva US területén belül 64,5 milló forint, US-en kívül már 78 millió. Aztán ott van maga a tagsági, ami egy ember esetén 525$ évente, hosszú táv esetén persze azért van változás (434 - 310 $, de ehhez legalább 20 éves szerződés kell, a legolcsóbbhoz, meg 30.) Ezen felül meg ott van a készenléti csapat díj ami évenként 180 $ dollár (ha nem pakoltál ki +20000 $-t a zsebedből kezdésnek). De van családi kedvezmény! HA viszel családtagot, akkor az ő éve tagságija csak potom 310$, 18 év alatt 60$. És kapaszkodj meg, van diákkedvezmény is, ahol 465$-ba van a tagsági kártya! Tehát amint látjátok nem a szegények mulatsága ez. És hogy ez megéri-e? Ki tudja, de ha gazdag vagy, és másra nincs kedved elszórni a zsetonod, ez kiváló ötlet.

A teljes leírás erre.

Érdekes dolgok:
A páciens esetleges sikeres életrekeltését követően, akik ugyebár a halálból térnek vissza, valahogy fel kell készíteni az életre. Mivel nem éppen tudnak magukkal vinni semmit, így van az Alcornak egy alapja, ahonnan a befizetett összegből kapnak vissza, hogy életet kezdhessenek.

via.: Alcor

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr908703786

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása