Sötét jövő

HFY 1.rész: "Továbbított üzenet: Mi a legjobb taktika..."

2016. június 11. - Wittigen

A Humanity Fuck Yeah sorozatban olyan történeteket szeretnék megosztani veletek, amelyek más színben festenek le minket, mint, amilyenek lehetünk. Számomra ezek a történetek kellemes és üde színfoltként hatnak, az utóbbi néhány olyan könyv után, amit legszívesebben bevágnék a sarokba. Közös jellemzőjük az, hogy egyszer sem mi magunk sem mesélünk, hanem egy másik faj emlékezik meg rólunk. És kívülről szemlélhetjük magunkat olyan eseményeken keresztül, aminek mi is a részesei voltunk. A bejegyzés alján megtaláljátok az eredeti történetet, angolul. Ha bármi javaslatotok lenne, szívesen hallgatom.

SmirnovArtem - The breakthrough

Címzett: Tadyrb Argam
Dátum: 2654.23.23 1225
Tárgy: Ne.
To: tradybarg@vft.vl

Kétszer is el kellett olvasnom az ön levelét,csak, hogy biztos legyek, hogy teljesen jól értettem-e amit írt. Az ötlet ostobasága felveti bennem a kérdést, hogy miféle drogokat eresztettek az önök ivóvizébe. De ettől függetlenül nem az én dolgom megítélni mások szórakozási szokásait, és mivel sok magas rangú személy ajánlását hordozza, ezért felelek önnek.

Szóval önök meg akarják támadni az embereket, és az ellenük bevált legjobb taktika érdekelné önöket a Határ háború során, illetve az, hogy mi hogyan tartottuk őket csendben a Krill hadjárat alatt.

Először is, amit önök "Határ háború"-nak neveznek, valójában nem háború volt.Csak egy egyszerű konfliktus volt azon a határvonalon, amin az emberekkel osztozunk a rendszerben. Nem egy nyugodt térség az biztos, jelenleg is sok területi vita van folyamatban, a térképek majdnem hetente cserélődnek, és a kolóniáinkat is majdnem hetente éri emberi rajtaütés. De ugyan ezt csinálják egymás között is, az erőszak és a háborúzás a természetükben van. A kolóniáink alkalmazkodtak a helyzethez, és nagyjából ugyanannyiszor ütünk mi is rajtuk, mint, ahogy azt ők is teszik. Ez nem háború, inkább csak... csak így van. Nem gyűlölnek bennünket, és mi se gyűlöljük őket. Ugyan úgy kezelnek, mint ahogy magukat is kezelik, és ezzel megtisztelnek minket. Semelyik másik faj nem fogadott el minket egyenértékű félként olyan gyorsan, mint, ahogy azt az emberek tették.

És akkor a Krill hadjárat. Azok az istenverte rovarok azt gondolták, hogy amíg mi elvagyunk foglalva az emberekkel, nem tudunk ellenük effektíven védekezni. Az kis rohadékok kiirtották az egyik bolygónkat, és egy nagy flottával az anyabolygónk felé vették az irányt, ugyan ezzel a szándékkal. Ez visszafelé sült el, mikor az emberek meghallották mi történt. Nem szeretik, ha egy teljes bolygót annihilálnak. Azok között a kevesek között vannak, akik nukleáris töltetet használtak egymás ellen, és ez hatalmas sebet hagyott a társadalmukon. Ahogy elérte őket a háború híre, a rajtaütések megszűntek, egy lövés se dördült el közöttünk a hadjárat alatt. Sőt, még egy flottát is küldtek (önkéntes alapon), hogy segítsenek nekünk, ami hozzátenném szignifikánsabban nagyobb volt, mint a Szenátus békefenntartói flottája, ami egyébként is késve érkezett.

A Krill kapituláció és a bolygójuk megfigyelés szenátusi alá helyezése után nem kellett több, talán 1 hét, és a rajtaütések újra kezdődtek. Kicsit szürreális élmény volt, látni ugyan azokat a hadihajókat, akik az oldalunkon harcoltak, vadászni a szállítóhajóinkra és túszokat ejteni, de hát ők már csak ilyenek.

Következtetésképpen, mi nem "pacifikáltuk" az embereket, ők voltak azok, akik beszüntették a harcokat. Soha nem harcoltunk ellenük, és remélem soha nem is kényszerülünk majd rá a jövőben. Az egyetlen taktika, amelyet hatásosnak találtunk, amikor velük volt konfliktusunk, hogy egyenlőként kezeltük őket.

Utolsó gondolatként. Minden egyes katonánk emlékszik, hogy az emberek segítettek nekünk, amikor szükségünk volt rá. Arra is emlékszünk, hogy nem kértek érte semmit. Arra is emlékszünk, hogy ti nem küldtetek segítséget, és hogy akasztottátok meg a Szenátusi flotta indítását egy ilyen "kicsi problémához".

Ha mégse vennék figyelembe az ajánlásaimat, és háborút kezdeményeznek, szerintem kitalálják kinek az oldalán fogunk állni.

- Meltis Ozroc 2. flottilla ezredese

- írta: Anonymous, 4chan; fordította: leventex97

via.: imgur

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr708797550

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása