Sötét jövő

Hamarosan: XCOM műveleti kéziköny avagy dolgok, amiket egy ügynök NE tegyen meg.

2017. február 25. - Traxorbomber

Sziasztok!
Traxorbomber vagyok, én fogok segíteni leventex97-nek a szerkesztésben amikor ráérek, akár tetszik neki, akár nem. Remélem tetszik majd ez a kis rövid bevezető amit egy éppen fordítás alatt álló anyagról írok nektek. Jó szórakozást!Katonának lenni sci-fi történetben elég egészségtelen. Főleg amikor az idegenek (akiknek a létezéséről éppen csak most szerzett tudomást az emberiség) bármilyen előzetes kommunikáció nélkül elkezdenek embereket ölni, rabolni rombolni...stb. Az átlagos névtelen katona túlélési esélyei ilyenkor az orosz ruletthez hasonlíthatóak, és a halottak még a szerencsésebbek azokhoz képest, akiket kísérletezés céljából elraboltak a földönkívüliek. A világ vezetői természetesen biztosítanak titeket és parancsnokotokat, hogy minden támogatást megkaptok a Föld védelméhez, de a valóságban ez csak addig érvényes, amíg az országuk lakossága nem esik pánikba. A fegyvered alig karcolják meg a célpontokat, alig tudjátok őket eltalálni, a páncélod haszontalan, semmi harci tapasztalatod sincsen, a bajtársaid hullanak mint a legyek és ráadásul a veterán túlélők esélyei sem jobbak a tieidnél. És bár a háború előrehaladtával a folyamatos sikerek hatására egyre jobbak az esélyeid, értelemszerűen még mindig nem hibázhatsz bevetés közben, hiszen az egész emberiség sorsa nyugszik a válladon. 

Mindez természetesen hatalmas feszültséget és szorongást okoz, amit valahogyan kezelni kell. Amikor nem vagytok bevetésen, akkor kinek is árthatna egy-két ártatlan tréfa, az újoncok heccelése néhanapján, egy kis lazítás? De, ha mindezt olyan emberek teszik, akikhez a legújabb technológiákhoz van hozzáférése, akik már vagy 50 idegent lőttek szitává karrierjük során, illetve akiknek az elméje gyógyíthatatlan károkat szenvedett a látott borzalmak során, akkor ott könnyen odáig fajulhatnak a dolgok, hogy a vezérkarnak külön szabályokat kell hozni ezen kihágások ellen. És amikor ez az XCOM-nál történik, akkor ott bizony van ám kapacitás és idő őrültebbnél őrültebb ötletekhez. Elvégre a létező szabályok nem tiltják a idegenek maradványainak rekreációs drognak való használatát, a kapott génmódosításokkal való visszaéléseket vagy a főparancsnokot istenítő egyház alapítását. Azonban most, hogy az XCOM projekt összes anyaga hivatalosan is napvilágra került, a civil lakosság is betekinthet a kulisszák mögé, és megismerhetik a Föld hőseinek sötét oldalát is.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr6912286309

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása