Sötét jövő

A legszebb nap - avagy, amikor beszorulsz egy bunkerba

2017. május 12. - Wittigen

Egyszerű plot, kevés beszéd, györnyörű megvalósítás. De szeretem ezt a hármast. Einar Kuusk pedig tökéletesen rögzíti az általa kitalált disztópikus jövő képivilágát. Íme a The Most Beautiful Day című kisfilm!Először is, kezdjünk a kisfilmmel, mely nem is annyira kicsi, elvégre nagyjából 30 perc hosszú, aztán a utána néhány érdekesség a videóról és annak készüléséről. Szóval jó szórakozást!

A fentebb látott rövidfilm egy részeg éjszaka és Professor Kliq - The Most Beautiful Day című számának szerelemgyereke, melyet több Kickstarter és Indiegogo kampány és magán szponzorok segítségével forgattott az első filmes Einar Kuusk észtországban. A látott helyszínek valósak (a lakóhelyének 100 km-es vonzás körzete), semmi felesleges CGI (még a 0:35-től látható könyvtár is valós), ezek a szovjet éra maradványai. A filmet kb 12000$-ból készítették, melyből a különböző közösségi finanszírozásos projektek nagyjából 3000$ fedtek le, de hála a privát szponzoroknak, meg lett az elégséges pénz. Kb 2 évbe telt és 10 vázlatba telt a film elkészülte, de a végeredmény megéri. Több fesztivált is megjárattak vele, de sehol nem fogadták el, ezután döntött úgy a készítő, hogy felteszi a youtubera, hátha bejön a népnek. És sikerült (észtországban még műsorra is tűzte egy kis mozi). Ugyan nem jár az egekben a nézettségi mutatója, de így is a youtube nívósabb kategóriájábatartozik, véleményem szerint. Amúgy kilátás van arra, hogy a készítő sorozattá bővíti ezt  kisfilmet, új karakterekkel, és természeteesen Shermannal és a lánnyal. Mára így hirtelenjében ennyit.

Plussz egy kis VFX breakdown

via.: taylorholmes

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr1712328617

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása