Sötét jövő

Alternatív Halálcsillag támadási eligazítás

2017. június 14. - Wittigen

Yavin 4-en tartott Halálcsillag elleni eligazítás a történelem egyik legrosszabb haditerv, és legrosszabb eligazítás címet tudhatja magáénak egyes fanok, és sok hozzáértő személy szerint. Nos, egy lelkes rajongó treeboy21, nem kevés időt beleölve, átalakította hihetővé a támadás tervét és az előtte tartott eligazítást, mellyel jobban érezteti a súlyt, mely a pilóták vállán nyugszik.

Treeboy21 egy délután nekiült, és összerakott egy sokkal sötétebb lefestést a Halálcsillag védelméről, és arról, hogy mekkora veszéllyel néznek szembe a pilóták. A részletesség elképesztő, a katonai nyelvezet helyesen van alkalmazva (részben munkahelyéből adódóan, részben hobbijaiból adódóan),  egyszóval, remek eligazítást kapunk. Szóval köszöntsétek: A Halálcsillag hihető támadási eligazítását. 

Az állomás pajzsokkal védett, és nagyobb tűzerőt hordoz, mint a fél flottánk. A védelme egy frontális, nagyméretű támadásra van felkészítve.

A felszínen stratégiai pontokon elhelyezett csatahajó elhárító turbó-lézer ütegekre kell számítani, körülöttük kisebb vadászgép elhárító ágyúkra. Ezzel a frontális támadást ellehetetlenítik, de ugyanakkor a felszín nagyobb területei könnyebb védelem alatt állnak csak. Egy kis, egy üléses gépnek képesnek kell lennie a külső védelmen való áttörésre.

Elnézést uram a kérdésért, de mire lehet képes egy magányos szitakötő* a felsoroltak ellen?
(*repülő, A magyar katonai szleng szótára, 33. oldal)


A Birodalom nem tekint az együléses vadászgépekre, mint veszélyforrás, máskülönben sokkal erősebb védelemmel látták volna el a felszínt. A védelmükbe vetett bizalmuk és az üldözésünk mihamarábbi folytatásának vágyából kifolyólag flotta védelem nélkül ugrottak a rendszerbe. Ez megfosztja őket a gyors reagálásra ellenünk, és csak azzal védekezhetnek, amijük a fedélzeten van. A Leai hercegnő által biztosított tervek analizálása felfedett egy gyenge pontot a fegyveren.

Az ostrom az Alfa-ponton fog kezdődni, a poláris régióban. Az Alfa-pont a légvédelem enyhülése és a TIE-vadász hangároktól való nagy távolsága miatt került kiválasztásra.

A "Vörös-osztag" X-szárnyúi fogja vezetni a támadást, céljuk a légelhárítás által vont függöny alá jutni, és belépőfolyosót nyitni a sokkal lassabb Y-szárnyúaknak.
Az "Arany-osztag" Y-szárnyúi ezen az ablakon belépve továbbhaladnak a Bravo-pont felé.

A Vörös osztag feladata védelmet nyújtani az Arany osztag gépeinek a feltételezhető ellenséges vadászok első hullámától, és az Alfa és Bravo pontok védelmének megtartása.

A Bravo-pont a belépési pont a végső támadáshoz.

A megközelítés nem lesz egyszerű. Egy egyenes árokban kell repülniük nagyon közel a felszínhez, míg el nem érik a bevetési területet, a Charlie-pontot.

A célterület mindössze 2 méter széles. Egy apró hőkivezető nyílás, rögtön a főkivezető mellett, mely egyenesen a reaktorba visz.

Hírszerzési információkra támaszkodva arra a következtetésre jutottunk, hogy a reaktor instabil, és egy pontos lövés láncreakciót indíthat el, melynek meg kell semmisítenie az állomást.

Csak egy pontos találat fogja elindítani a kívánt láncreakciót. 

A nyílás sugár védett, így számítógép által vezérelt protontorpedót fognk használni.

A Vörös és Arany osztag erre a küldetésre teljes tárnyi protontorpedót visz magával, előreszámított és programozott útvonallal, egy precíziós fordláshoz egy bizonyos ponton, melyet a gépek célzórendszerei fognak vezérelni, ezzel lehetőséget adva a többszörös próbálkozásra. Az erő legyen mindannyiukkal.

Pilóta: "Ez lehetetlen, még egy számítógép számára is..."

Luke: "Nem, nem lehetetlen. Még új vagyok itt, de te még komolyan soha nem hallottál a célvezérelt lövedékekről?

via.: imgur

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr6912566969

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása