Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Zygote - egy kis rémálom alapanyag

2017. július 13. - Wittigen

Az Oats Studiosnál full gázzal haladnak előre, tegnap jelent meg a 3. húszperces kisfilmjük, Zygote címmel! Ezúttal a sci-fi-horror műfajába kalauzolnak el bennünket, a hideg sarkörökre. Kicsit Dolog beütése van a filmnek, de ez nem baj!A forgatókönyvet még mindig Neil Blomkamp és Thomas Sweterlitsch jegyzei, de most Blomkamp felesége, Terri Tatchell is besegített. A közeljövőben egy intenzívebb meteorzápor éri a földet, és az északi régiókban (Kanada, Oroszország) értek földet. A meteorok bőven a mi naprendszerünkön kívülről érkeztek, így olyan fémeket és félvezetőket hoztak magukkal, melyek eddig nem voltak ismeretesek. Azok a cégek, melyek ki tudták bányászni ezeket az anyagokat a leggazdagabbá váltak. Rövidfilmünk a Cerberus vállalat északi bányászállomásán kezdődik, egy hatásos képaláírással. De a többiért már tekintsétek meg a kisfilmet!

Ismét egy híresebb személy a szereplőnk, Dakota Fanning, aki egy szintetikus személyt alakít, aki később rájön, hogy nem is szintetikus, hanem rendes ember. Pontosabban egy árva. Aljas csavar, de tökéletesen beleillik a "világba". A Céges cél előrébb van, mint egy emberi élet. Főleg ha az nem akart emberi élet. Aztán ott a saját szemét kivájt katona, aki valami fényről magyaráz. Fény.. fény.. mégis milyen fényről beszél? Egy kicsit menjünk vissza előbbre. A lehullott meteorokban lakozott valami. Amint a felszínre hozták a köveket, és feltörték azokat egy fénysugár több gigabájtnyi adatot töltött a szerencsétlen áldozatok fejébe. Az eredmény ismeretes, a szörny is így született. És akkor térjünk rá a dögre: ő Ian Spriggs szüleménye.Az alap ötlet az volt, hogy semmiképpen ne természetes evolúció szüleménye legyen a dög, hanem minnél abszurdabb. Így született meg a lény, melyre Frankeinstein doki is büszke lenne. A Faun labirintusában lévő dög meg ami a kezén hordja a két pici szemét elszégyelné magát. :D 

Amúgy ez a kisfilm tökéletes előzmény filmként szolgál (csak az én összekapcsolásom, semmi köze egymáshoz a két filmnek) a Cost of Living című rövid filmhez, mely céges veszélyelhárító brigádot követ, akik az áhelyeztetésükön gondolkodnak.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr212660659

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása