Sötét jövő

Munkalehetőség a NASA-nál!

2017. augusztus 05. - Wittigen

Vonzanak a protokolok? A fejedet vered a falba a tudósok inkompetenciáján a sci-fi filmekben, amikor ahelyett, hogy óvatosak lennének a mintákkal, amik az űrből származnak, zsonglőrködnek vele? Kiborított az Élet tervezési bakijai? Akkor állj, ne tovább, a BVT pozíciót neked találták ki!
A BVT rövidítés a Bolygóvédelmi tiszt kifejezést takarja, mely 1967-es Világűr egyezmény alárírásval szüetett meg. A pozíciót betöltő személy(ek)nek nagyon egyszerűen hangzó feladata van: megakadályozni, hogy az emberek más égitesteket szennyezzenek be vagy éppen a Földet szennyezzék be (Az Apollo 11 űrhajósai  1969. július 23-tól egészen augusztus 13-ig karanténba voltak zárva). 

(Ebben a kabinban töltötték karanténjuk egy részét, amíg ki nem kerültek az Apollo 11 űrhajósai.)

Jelenleg összesen 2 db ilyen tiszt van az egész bolygón, egy a NASA-nál és egy az ESA-nál. Te, feltéelezve, hogy elfogadják jelenkezésedet), akkor az előbbi helyére léphetnél. Catharine Conley aki 2014 óta tölti be ezt a pozíciót a NASA berkein belül, most egy új részleghez, a Biztonsági és Küldetési Hivatalhoz kerül áthelyezésre, mely egy önnálló technikai részleg az ameriakia űrügynökségen belül. Jelenleg 2 igenfontos küldetésbeli feladata van a védelmi tisztnek. Az egyik a Marsot érinti (szó szerint :D): Azt ne fertőzzük meg illetve esetlegesen az ne fertőzzön meg bennünket. A másik, figyelmet igénylő küldetés pedig a nemsokára (2020 környékén) induló Europa Clipper küldetés.

(A képen Catharine Conley.)

Miből is állna a munkád: 
Időnként meglátogatod az űrközponotokat a világ körül, és ellenörzöd a más égitestre/égitest köré szánt robotkat, nehogy beszennyezzék azokat.
Protokollokat, folyamatokat és eszközöket alkotsz a visszaérkező minták biztonságos átvételére, és azok kezelésére.
Töménytelen email, tanulmány, ötlet és kérelem elolvasása.

(Sajnos nem a képen látható tevékenységből...)

De inkább az utolsó. Senki, de hé, senki sem mondta, hogy kapsz egy plazmapuskát a kezedbe és mehetsz idegeneket kaszabolni. De ha mégis, akkor kettő oktató film is rendelkezésedre áll, Függetlenség napja címmel. Mi kell hozzá, hogy betölthesd a pozíciót:
GS-15-ös szintű, 1 éves tapasztalatra a civil szférában, mérnöki területen
- kiterjedt tudás a Bolygóvédelem témakörében (ez azért elég absztrakt, elvégre nincs is ilyen képzés... Ha tudom, hogy mit NE csináljunk, mert rossz ötlet az jó? Sok sci-fit olvasok és nézek. :D )
- Egy diploma mérnöki/matematikai/alakalmazott tudomány területén, mely legalább 24 szemeszter órányi oktatási anyagot foglalt magába mechanika/elektronika/anyagismeret vagy ehhez kapcsolodó területen.

VAGY

- Oktatási és gyakorlati megfelelője a fent említett területi diplomáknak. Legalább egy BA minősítés a felsoroltak közül, illetve a 24 szemeszter órányi oktatási anyagot magába foglaló tudásanyag mechanika/elektronika/anyagismeret vagy ehhez kapcsolodó területen.
- Hibátlan erkölcstani bizonyítvány és a biztonsági átvilágításon való megfelelés. (A Titkos besorolás miatt, és Gerald Ford 1976-os rendelkezése miatt nem amerikai állampolgárok nem is jelentkezhetnek. Nem lesz magyar űrvédelem :(. )
- Megfelelés a technikai meghallgatáson, mely magába foglalja diplomáciai, tervezési, elemzői és minden egyéb tudásod hozzáértő és független bírák előtti bemutatását.

A munkakört 3 évig töltheted be, de lehet, hogy kitolódik 5 évre is. Mindezért természetesen nagyon szép fizetés jár. Egészen pontosan 8 számjegyű. Ponotsabban 32 és 48 millió forint között fizet az állás éves szinten. Figyelmeztetlek nem sok időd van, augusztus 14-ével lejár a jelentkezési határidő! Ha megfelelsz a kritériumoknak mirevársz, JELENETKEZZ!

via.: Buisnessinsider

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr2712716674

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása