Sötét jövő

Film ajánló: Mi történt Hétfővel?

2017. szeptember 13. - Wittigen

A What happened to Monday avagy Mi történt Hétfővel a Spectralhoz hasonló rejtett gyöngyszem. A film jelenleg 6,9-es értékeléssel rendelkezik az iMDB-n amivel teljeséggel egyet tudok érteni. Augusztus 19-én debütált a Netflixen, itthon nem jelent meg mozikban, bár lehet, hogy majd viszontlátjuk a dvd/blu-ray polcokon. De addig is, amíg ez megtörténik, engedd meg, hogy én ismertesselek meg a filmmel, hogyha esetleg egyszer szembe jön veled eldönthesd, hogy leemeled e a polcokról.

Hadd mutassalak be 7 testvérnek és az ő történetüknek.

Karrierista, visszafogott.

Keddről nem derül ki túl sok minden a film alatt, sokat nem is beszél

Ő a bunyós pityu karakter, a feszültségét gyúrással vezeti le.

Csütörtök a lázadó kislány, az elején zavaró, később azonban nagyon is jó karakter.

Péntek, a szürke kisegér, aki jobban el van a gépekkel és a számokkal, mint mással.

Szombat a szöszke, bár nem a sztereotipikus fajta.

Vasárnap a nyugalom megtestesült mintapéldája.


A Föld túlnépesedett, és megoldás kellett, így bevezették az egy gyerek szabályt. Ha valakinek testvére van, azt elviszik és lefagyasztják, hogyha egyszer majd lecsökken a populáció folyamatosan felébresszék őket. Vagy feldolgozzák, ahogy az érintettek és a hivatal is nevezi. Nos a Settman testvérek szerencsétlenségükre hetes ikrek lettek. De legalább egypetéjűek, szóval minden tekintetben identikusak. Már ami az arcvonásokat illeti. Apjuk Terrence Settman mindent megtett, hogy elrejtse létezésüket. Életüket szigorú szabályok szerint élik /"Ami egyikőtötökkel történik, az kihatással van mindannyiótokra."/, minden reggel egy külön rituálé, elvégre ugyan úgy kell kinézniük. [print screen hétfő tükrös jelenetéből]. Munkahelyüket úgy választották ki, hogy támaszkodjon a lányok csapatmunkájára. Minden lány a nevének megfelelő napon léphet ki a lakásból, ám egyszer egy hétfői nap után Hétfő nem megy haza, és a GPS lokátora sem működik.

Vajon mi történt Hétfővel? Többet nem mondok a film történetéről, mert azzal lelőném azt, inkább nézzétek meg!

A rejtett gyöngyszem (lehet el is kezdek egy ilyen sorozatot, ki tudja, hangzatos cím lenne):
Több szempontból is remek film, de haladjunk sorjában. A szereposztás olyan húzóneveket vonultat fel, mint William Dafoe (Pókember, Grand Budapest Hotel) Terrence Settman szerepében, Noomi Rapace (Prometheus, Sherlock Holmes: Árnyjáték). Az alap ötlet nem újdonság, sok film, különböző módokon próbálta meg ábrázolni a lehetséges megoldásokat/kimeneteleket. A film semmi újat nem mutat "megoldások" terén. A hangsúly a fentebb is említett hét testvér életén van, illetve annak fenekestül való felfordulásán. Mind a 7 ikret Noomi játsza, de mindegyiknek különböző egyénisége van, ami látszik, és amiért külön tisztelet jár a színésznőnek. A harc jelenetek, jól koreografáltak, és megmutatják a lányok között kialakult egymásra való támaszkodást. A látványvilág tökéletesen megfelel a elképzeltetettnek, a technológia visszafogottan jövőbeli. 

Az elején kialakult bennem egy kép, hogy márpedig ez csak rossz lehet, 7 nő (félreértés ne essék, nem a női főszereplők tényétől féltem, hanem sokkal inkább az azok elrontásától), rossz viccek stb. De a kialakult képet nagyon hamar elmossa a történet, és egy kiemelkedő színészi teljesítménnyel bíró, jó mefvalósított filmet kapunk. Én bátran ajánlom megtekintésre. Ha van Netflixed, akkor ott megtalálod, ha nem, akkor biztos vagyok benne, hogy az internet ajánlotta végtelen lehetőségekkel élve valahol megtalálod. Ha minden kötél szakad, és még sem, akkor RARBG a barátod.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr2612783824

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása