Sötét jövő

XCOM műveleti kézikönyv 6. rész

2017. szeptember 22. - Wittigen

Ebben a részben megtudhatod, hogy Dr. Vahlen, hogyan vélekedik a Shibari művészetéről, illetve, hogy az X-COM sem ninja, sem pedig kalóz szervezet. Jó szórakozást! Az előző részt itt, és ez alatt a tag alatt pedig mindet megtaláljátok.

105. Azt a valakit, aki Dr. Vahlen ajtaja elé vitt egy 5m hosszúságú, 2 centi széles, vörös selyem szalagot, “Jó szórakozást” megjegyzéssel ellátva, azt ezúton tájékoztatjuk, hogy igen, egy Mutont meg lehet fojtani vörös szalaggal. Köszönjük hozzájárulásod az idegen fiziológia megértéséhez. 

106. Azon küldetések ellenére, ahol ellenséges hajókra szálltunk át, hogy ellopjuk a készleteiket vagy magát a hajót az ellenséges földi bázisok megtámadásának céljából, majd ezt követően mindent, ami nincs rögzítve elviszünk, ami meg rögzítve van azt a takarító csoport feszítővassal és egyéb szerszámokkal távolítja el, az X-COM nem egy kalóz szervezet, és tagjai nem részei egy kalózbandának sem.
106a. Akkor sem, ha egy kalózbanda rendezettebben működne, mint az X-COM a jelenlegi állapotában.
106b. A következő kiegészítőkre szigorú tiltás vonatkozik: kovás pisztolyok, rövid kardok, elöltöltős ágyúk, papagájok, falábak, kampókezek, spanyol arany pénzérmék, nem X-COM orvosi személyzet által kiutalt szemkötők, kalózzászlók, háromszögkalapok.
106c. Ha külsőre nem nézel ki kalóznak, akkor is tilos úgy viselkedned.
106d. Ugyan ötletes, de az 1700 évekből származó ágyúvá átalakított SHIV-et visszaállítjuk az eredeti állapotába.

107. A közelmúltbeli kalóz ellenes leszámolások nem azt jelentik, hogy az X-COM a “Ninja Csapatot” támogatja, továbbá ez nem minősül engedélynek ninja felszerelés hordására.
107a. Az X-COM vezetőség nem fog hivatalosan álláspontot foglalni, abban a kérdésben, hogy a kalózok vagy a ninják jobbak e.
107b. A tiltott ninjafelszerelések listája: kunai kések, shuriken, ninja kardok, tradícionális füstbombák, fúvócsövek, tradícionális ninja öltözékek, harcilegyezők és nundzsakuk.
107c. Már rendelkezünk multispektrumú álcázó technológival. Klasszikus álcázási technikák alkalmazása felesleges, ha már eleve Szellem páncélban vagy.
107ci. Akkor is, ha viccesnek találod, hogy amikor a kopaszok elhúzzák a maszkodat, senkit nem találnak alatta.

108. Az igaz, hogy a MEC-ek a modularitás elvét figyelembe véve készültek, de kiegészítő JATO (jet-assisted take-off sugárhajtóművel támogatott felszállás) rakéták a plussz meghajtó erő érdekében, irdatalan mennyiségű fegyverplatform felszerelése, vagy más járművé való alakulás kívül esik a MEC program jelenlegi hatáskörén.

109. Ugyan az X-COM nem rendelkezik egyenruhával és arra vonatkozó szabályozással, kérjük katonáinkat, hogy álljanak le pasztell és/vagy rikító színek használatával a páncéljuk festésénél. Az csak megnehezíti a dolgotokat, ha a terepen rikító rózsaszín páncélban, fedorával a fejeteken kell átvennetek az irányítást a civil hatóságoktól. A viselt fegyver mérete sem fog segíteni
109a. A MEC egységekre is vonatkozik ez a szabály.
109b. Irányadó szabály: ha a civilek első reakciója kuncogás vagy a röhögés elfojtása, ÁTFESTED A PÁNCÉLODAT.
109c. Akkor is, ha pink és pasztellsárga színeket használtak a 2. világháború alatt, sivatagi bevetések esetén. Városi környezetben használatuk tilos.

110. Az “Aki aki a legnagyobb tűzerővel rendelkezik, mások tűzereje felett rendelkezhet” nem megfelelő mód a parancsnoki láncolat kialakításának.
110a. A közhiedelem ellenére, az ölések száma sem az.
110b. Emlékeztetnénk azon katonáinkat akik továbbra is ragaszkodnak a “tűzerő=katonai rang” metódushoz, hogy a Parancsnoknak jogában áll nukleáris tölteteket bevetni.

111. A Geoscape személyzetét megkérjük, hogy ne fogadjanak a küldetések kimenetelére.
111a. Hasonlóképpen, ne fogadjanak arra, hogy egy MEC katona hány autón tud átütni egy Mutont.
111b. Az olyan morbid fogadások, mint például: hány katona fog visszatérni az adott küldetésről mostantól büntetendőek.
111c A szerencsejáték függőség már többször diagnosztizált, mint a PTSD, ennek azonnal véget kell vetni.

112. Az 58. szabály és felsorolt lista akkor is érvényes, ha nem civil, hanem EXALT erőkkel álltok szemben. Katonáinknak javaslot az azonnali tűznyitás.

113. Az előléptetést nem egy feletted álló tiszt halálig tartó párbajra való hívásával, sem első vérig tartó küzdelemre hívásával, sem az “akit utoljára kap el a Parancsnok/Dr. Vahlen/Bradford/X-COM biztonsági erők felkiáltással fogod elérni.
113a. Szkander, a legtöbb rövidital elfogyasztása, gyilkosságok száma, kő-papír-olló szintén nem juttat előbbre a katonai ranglétrán.
113b. A “MECk csirke” minden további indok nélkül tiltott.

114. Nyilvánvalónak kellene lennie: az X-COM logó, csapat jelölések, vagy az X-COM szó magadra tetoválása tilos.
114a. Más X-COM katonákra való tetoválása is tilos.
114b. EXALT lázadók tetoválása is tilos, főleg mielőtt kémnek használnátok őket.

115. A Parancsnok engedélyezte a tehetségkutató versenyt, de nem volna feltétlen kötelező, hogy kifejtsük, az agykontroll használata a bírákon tilos.
115a. A következő mutatványok tiltottak: Sectoid zsonglőrködés, cyberdisk lövölde, tömeg agykontroll mutatványok, kinetikus ütő modulokat tartalmazó küzdősport mérkőzések valamint élő fegyver-dubstep fellépés.

116. A Pszi osztagainkat melyek képesek agykontroll gyakorlására kérjük, hogy ne hátráltassák a küldetés befejezését azzal, hogy átveszik egy idegen irányítását, majd bújócskába kezdenek.
116a. A Thin Man fogócska nem engedélyezett.
116b. A Muton szkander szintén nem engedélyezett.

117. Az X-COM ügynökök, akik álcázó technológiát használnak: annak ellenére, hogy az adott technológia láthatatlanná tesz, attól még hallható vagy. Tehát, az “oson, oson, oson” suttogása erősen befolyásolja a beszivárgás sikerességét a negatív irányba.

118. Azon ritka esetekben, amikor az ügynökök szert tesznek egy Seekerre, ne használják ki rugalmas tulajdonságait, hogy egy S.H.I.V-et lőjenek ki vele az ellenség felé.
118a. Thin Man használata ugyan ebből a célból tilos… szakadás miatt.
118b. Erre a célra készített, rugalmas anyagok kérvényezése tilos.

119. A személyzetet kérnénk álljanak le a Parancsnok, mint a háború avatárjának istenítésével. Továbbá: a megfelelő megszólítás “Uram” vagy “Parancsnok., nem pedig “Mester Parancsnok”, “A tervvel rendelkező faszagyerek” vagy “A Nagy Parancsnok”.
119a. Azon katonáinkat, akik állításuk szerint hallják a Parancsnok isteni sugallatait emlékeztetnénk, hogy a X-COM-ba való belépésüket követő egy hét alatt bőr alatti kommunikátort építettünk be nekik.
119ai. Hasonló képpen emlékeztetnénk mindenkit, hogy a megnövekedett pontosság a tökéletesített csőgyártás valamint a jobb mágneses plazmairányító terek alkalmazásának eredményei, nem pedig a “Nagy Parancsnok” áldásáé.
119b. A növekvő népszerűség miatt: az EXALT felkelőket ne hívják “eretneknek”, “hitetlennek” vagy “hamis isten timádóknak”. Tudatában kellene lennetek az utolsó állítás irónia tartalmával.
119c. Mégha a Parancsnok a háború istene is lenne, az a féltucat női katona, akik a Parancsnok hálókörletébe próbáltak beszivárogni, mint “békítő áldozatok", nem méltányolt tettet hajtottak végre.
119ci. Akkor sem, ha mindannyian önkéntesek.
119cii. Akkor sem, ha az összes barnahajú Dr. Vahlen garbóját hordja (vagy csak azt).
119ciii. Akkor sem, ha a második csoport rájött arra, hogy hogyan tegye a Carapace páncélt olyan szexivé, hogy az már illegális.

120. Hasonlóképpen, Dr. Vahlen nem a tudomány istennője. Kérlek vegyétek észre a vesztett csata esetét, és adjátok fel, mielőtt a helyzet rosszabbra fordul.
120a. Még ha a tudomány és a vallás igazolhatóan össze is fér, Dr. Vahlen és az utóbbi már nem.
120b. Még ha a “Ki fasza cuccokat talál fel” részére szánt fél tonna Elerium, amit [TÖTLVE] ezredes szerzett a legutóbbi küldetésen nagyon örvendetes akkor sem.

121. Dr. Shennek nem tetszik, hogy a “Hasznos kütyük Nagy Készítőjének” nevezik. A vezető gépész vagy Dr. Shen megteszi.
121a. Ne játszák le Gene Audrey - Here Comes Santa Claus című számát, valahányszor önkéntesekért jön a barakkokba fegyverteszteléshez.
121aii. Hasonlóképpen: Bradford értékelné, ha nem “Hang a fejemben”-nek hívnátok, még akkor is, ha követnetek kell a parancsait.

122. A kopaszok besorozása az új, Parancsnokizmusnak nevezett vallásba tilos. Főleg ha a beavatásuk magába foglalja a fizetésüket, egy gumicsirkét, egy ARC vetőt vagy ezek bármilyen kombinációját.
122a. Álljanak le azon katonák “Kiközösítettnek” való hívásával, kik a 122. pont szabályait betartják, és a Parancsnok központú álvallást elhagyják.

123. A Carapace páncél hátulján található kapcsoló csak sürgősségi esetekben használható. A vészhelyzeti gyorskapcsoló szabotálása tilos. A Negyedik zászlóalj 84%-os veszteséget szenvedett, mielőtt landolhattak volna.

124. Ne hivatkozzanak az orosz ügynökökre “eX-kommunistákként”.
124a. Hasonlóképp a Koreai Pszi ügynökök nem PSY ügynökök, és nincsen szükségük “beteg ritmusra”, hogy használni tudják a képességüket.

125. Amikor új felszerelést kaptok bevetés közbeni tesztelésre, az nem azt jelenti, hogy oda adod egy kopasznak.
125a. Hasonlóképp, ha élesben teszteltek új gránátokat, akkor az AAR (akció utáni jelentés) ne azt tartalmazza, hogy “Ugye ennek fel kellett robbannia? Mert pontosan azt tette.”.

Ez volt mára az X-COM törvények 6. része.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr6112723318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása