Sötét jövő

(Nem) kell: Minimlista menekülés

2018. március 01. - Wittigen

A luxusról már szóesett itt, ideje egy pillantást vetni a másik oldalra is. Íme egy "tűlélő" motor, mely szépnek szép, de több sebből vérzik.

Eredetileg még ajánlani is akartam, csak aztán betévedtem az oldal komment szekciójába, ééééés, meggondoltam magamat. Ez a motor tipikus esete annak, amikor a hipszter katonáknak és túlélőknek akarnak tetszeni, és a valós értékük egy világvége esetén közelít a nullához. De lássuk a bocsot (merthát elég cingár jószágról beszélünk)

Puritán kis járgány, mely egy egyszerű ötlet köré épült: minnél távolabb, minnél kevesebb üzemanyaggal. No meg legyen könnyű és széleskörűen felhasználható. Ennek jegyében a jármű madnem 500 kilométeres hatótávval rendelkezik hála a mocival érkező üzemanyag tartályoknak (bár ezeket maximum ivóvíz tárolásra használnám.Cseréljük csak le ezeket a jó öreg katonai zöld kannákra, 30L/kanna űrtartalommal, aztán máris megduplázódik a hatótáv. A motor felettébb könnyű, mindössze 55 kiló, hála az alumínium vázelemeknek.

Eddig egész korrekt a dolog, és még én is meg voltam gőzve, hogy ja, ez még jó is lehet.

De, ezzel a képpel megkezdődnek a problémák. Az ötlet nagyon jó, hogy kis pedálozással növelheted a távolságot, de a mechanika megvalósítása hagy maga után kívánni valót. 6(!) fogaskereket tartalmaz a rendszszer, 3 viszonylag nagy nyílt láncfelülettel, melyek órdító nagy hibaforrások. Szóval nem árt egy picit tanulmányozni a mechanikát, és egyszerűsíteni, mert ha a világ vége után meghibásodik valamelyik fogaskerék a 6(!) közül a hajtásláncban, lesz egy 55 kilós papírnehezéked.

 

A csomag tartóról nem lehet rosszat mondani, úgy lett kialakítva, hogy gyakoraltilag az egész felülete (már ami van) egy hatalmas kötöző pont.

A motor lehangoló konfigurációkban kapható, 49 és 125 c³, melyek (elméletileg) 38 és 72 km/h-ás sebességgel képesek elröpíteni valahová messze, de mindenképp távolabb a zombiktól vagy bármilyen világvége felállástól. De a motor összesen 2 lóerővel rendelkezik. Ennél még egy random robogó is többet tud. Az a nyereg, ami vele érkezik, nagyon hamar kínná tenné az utazást... Szegény Alice sikítva vonaglott volna a sivatag kellős közepén a Kaptár 3-ban. Aztán végezetül az árcímke: az 50 köbös 826873 forintba, a 125-ös pedig 981912 forintba kerülne, ha egyáltalán lenne készleten. De mind elfogyott, szóval megmenekülhetsz a ballépéstől :D Ebből a pénzből veszel egy motort ÉS felszerelést a vég napjához. De meg kell hagyni, hogy jól néz ki.

via.: Imgur

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr313501325

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása