Sötétjövő

Könyvtár: Irány lejjebb! Minnél lejjebb.

2018. június 17. - leventex97

Elgondolkoztatok már azon, hogy többet tudunk az űrről, mint arról, ami a talpunk alatt rejtőzik? A föld kérgét behámozzák a törések, barlangok, járatok, hasadékok, kürtők, termek, zsombolyok. Néha ezek a képződmények megnyílnak, és érdekes dolgokat rántanak le. Pl.: egy szovjet tengeralattjáró is így kötött ki a Kútban. Ezek a sorok tökéletes indítói az Alagutak sorozatnak, habár a fentebbi példák nem rögtön az első könyvből származnak.

Tovább

Fantasy birodalma: Egy Legendás film megfigyelése

Már az elején hangsúlyozni szeretném, hogy ez a személyes véleményem, szóval, ha nem értetek egyet, akkor írjátok meg a véleményeteket kommentben! Továbbá lehetséges, hogy spoilereket is tartalmaz a szöveg, tehát, ha nagyon meg akarnál lepődni, akkor ne olvass tovább!!!

Tovább

HFY. 12. rész: A Túlélés zálogának elmélete

Évszázadokkal ezelőtt Szövetségbeli tudósok és filozófusok megalkották a Túlélés zálogának elméletét, közismertebb nevén Lablonnamedadon (a hivatalos fordítás: Nagy Bolygóközi Terjeszkedés időszaka, de ezt senki nem használja). Nekünk embereknek azonban teljesen ismeretlen és idegen az ötlet. A Tanács azonban aktívan használja ezt az elméletet. Mi pedig éppen belépni készülünk.

Tovább

Rövidfilm kvadráns: Felhőváros+csillagromboló=?

Lázadó harcosaink bolygó körüli harcba bocsátkoztak egy Victory II-es osztályú csillagrombolóval, és el is gatyázták azt (komolyan a Victory II-esek és úgy általában az összes nagy hajó elverhető kicsikkel, csak repülj elég közel, és nem tudnak lelőni a turbó lézereikkel). Csakhogy ahelyett, hogy szépen bukdácsolna az űrben, mint valami hűlő szeméthalom, a csillagrombolót berántotta a bolygó gravitációja. Rossz érzésem van. Vajon sikerül e eltéríteni annyival az űrhajót, hogy megússzák a katasztrófát?

Tovább

Most talán megtörik a hármas szám átkát - Project Borealis

Marc Laidlaw Epistle 3 leak-je óta (meg amúgyi előtte) azon rágódom, hogy a fanoknak mért nem lett még elege, az idestova 10 éve tartó Valve szivatásnak. Felesleges VR cuccok, idióta Portal kisjátékok, Artifact, ami a bejelentésekor a legnagyobb "óóóóóóóóó... oh" moment volt (rossz értelemben). Mind-mind egy arcontörlés a rajongóknak.

Tovább

Napi kell: Irodai asztal legyen a ringed

Valami hasonlóval kecsegtetett az USA vs Japán robotharc, de elég gyatra meccs sikerült, és most még csődbe is mentek. De egy kínai cég elhozza neked a mozgásvezérelt robot csatát. Egyenesen az íróasztalodra. Ami lássuk be, pénzügyileg sokkalta inkább kivitelezhető. Íme az Archer-G Battle Robot.

Tovább

HFY. 11. rész: A gépészet első szabálya

Ahány faj, annyi szabály. Már ami a gépészetet illeti. De ez az egy univerzális, és mondhatni, mindenható. Erről a szabályról fog szólni történetünk, melyben egy idegenekkel tömött hajón szolgáló emberi gépész munkásságát követhetjük végig. Ha ismeritek a sorozatunkat, akkor már olvashattátok, hogy emberrel egy fedélzeten élni nehéz. Hát még Mel Andersmith-tel.

Tovább