Sötétjövő

Könyvtár: Egy marék só, tengernyi homok és egy apokalipszis

2018. február 16. - leventex97

Persze onnan is meg lehet fogni a dolgot, hogy magát a világvégét is valószínűleg egy nagy-nagy, kitartó csapatmunkának köszönhetjük.". Ez az idézet tökéletes bevezetése Csátvák Soma Isten után regényének.

Tovább

A bakancslistám épp most bővült Rémálomfölde uticéllal

Gruyères középkori városképébe egy szokatlan épület ékelődik, melyben egy különleges múzeum és bár található, ahol a sci-fi történelem egyik fontos alkotójának 40 éves munkásságát, és az ő privát kollekcióját tekintheted meg. Ja és nem mellesleg egy életre szóló mentális problémára tehetsz szert, ha nem vagy elég erős. Szóval, ki akar ellátogatni, H. R. Giger személyes rémálmaiba? 

Tovább

Halo 4 Kezdetek/Hajnalhasadás - filmajánló

Jelenleg 2 Halo film van kint, leszámítva persze a töménytelen játék átvezető videó összevágásokat, illetve azt az  élőszereplős Landfall sorozatot, melyeket Neil Blomkamp rendezett, és összetéve egy nagyjából teljes filmet adnak ki. Az egyik a Nightfall, róla később, a mostani cikkünk alanya pedig a Forward Unto Dawn, mely az első élőszereplős/kosztümös film volt. Lore hűség szempontjából nem tudok nyilatkozni, mivel nincsen konzolom, és amúgy is, gyatra játékos vagyok kontrollerrel.

Tovább

Attraction - filmajánló

Szóval volt már szó az orosz gépgyús vármedve és a láthatatlanná váló kislány történetéről (Guardians című film, ha valakinek nem esett volna le, itt a trailer, egyszer jó film. Vaaaagy, az is lehet, hogy jó lesz, csak kell még neki néhány rész.) És most itt van egy egész jó kis ufós sci-fi Oroszországból, szeretettel.

Tovább

5D-s adattárolás, egy lépéssel közelebb a holodiscekhez

Meg van az a jelent az első MIB filmben, ahol K ügynök arról magyaráz J-nek hogy honnan van a társaságnak pénze, majd mutat egy minidiszket J-nek, majd megemlíti, hogy most dobhatja ki a CD gyűjteményét, ugyanis ez a következő nagy durranás? Na akkor jöhet ugyan ez a jelenet, csak a MIB főhadiszállás helyett a southamptoni egyetemen.

Tovább

Mad Max típusú világvégéhez jó lesz, csak bírd naftával

A zombi világvége hype napja már rég leáldoztak (a gyenge filmes próbálkozásokat ne említsük), de ez senkit nem akadályoz meg, hogy ilyen hatalmas mosntrumokat gyártson és árusítson. Íme a tökéletes vadállat a világ végéhez, csak kár, hogy 100-on 100-at eszik.

Tovább