Sötét jövő

XCOM műveleti kézikönyv 5. rész

2017. szeptember 07. - Wittigen

Félúthoz értünk, ami a fordítást illeti, és nemsokára véget ér ez a sorozat is. De addig is: íme az ötödik rész az X-COM kódexből. Ezúttal kiderül, hogy Parancsnok igazából nem természet feletti személy, és semmilyen szálak nem fűzik Dr. Vahlenhez. Továbbá hogy a "Shennek teszteljük" mondat miért szemen szedett hazugság. Jó szórakozást! Az előző rész itt, és ez alatt a tag alatt pedig mindet megtaláljátok.

84. Minden személynek bizonyítania kell, hogy részt vett az Álcázó Technológia használatáról tartott előadáson. A “nem láttál” nem elfogadható válasz.

85. Amikor a Tanács fedett ügynököket kért egy küldetéshez, valószínűleg nem 6 MEC egységre gondoltak sínágyúkkal, jetpack-ekkel és Kinetikus Ököl Modulokal felszerelve.
85a. Nem is 6 nehézgyalogosra Titán páncélban, akik annyi Robbanásvető muníciót tudnak cipelni, amennyi elbírnak.
85b. Nem, egy nehézgyalogos mesterlövészre való cserélése nem segít semmin.

86. A lopakodás azt jelenti, hogy maradj rejtve, nem pedig azt, hogy hány gránátot tudsz egy Mutonra ragasztani, mielőtt az észreveszi.

87. A Tanács csak simán Tanács, nem pedig “Rosszul megvilágított Kopaszfejűek Tanácsa”.

88. Feszítővasat tényleg kiosztunk az standard felszerelés részeként, a felhasználás célja azonban ajtók kinyitása és akadályok lefeszítése, nem pedig közelharci fegyverként való alkalmazás.
88a. Balták és harcikések igényelhetőek közelharci fegyverként, de kérünk benneteket, hogy csak végső esetben használjátok azokat.
88ai. A tény, hogy háromszor annyi Mutont öltél meg késsel nem azt jelenti, hogy jó vagy közelharci fegyverekkel, hanem azt, hogy pocsékul célzol.

89. Minden zöld ételfestéket elkobzunk 24 órával bármilyen drog teszt előtt. Az orvosi részlegnek elege van a megnövekedett mentális kivizsgálásokból az újoncoknál.
89a. Mostantól ez a szabály az összes ételszínezékre kiterjed.

90. Igen, Dr. Vahlen nevetett az előző este, de egy régi anekdota miatt, nem pedig azért, hogy gyakorolja a “gonosz nevetését”.

91. A szóbeszéd, miszerint a Parancsnokot érzelmi szálak kötik Dr. Vahlenhez, semmi más, csak szóbeszéd. Mind a két személy van elég professzionális, hogy elnézze az ilyeneket a személyzet körében, és csak munkatársi kapcsolatot tartson fent. A nem megfelelő hangvitelű TXT fájlokat, melyeket a hálózaton találtunk, törültük, valamint figyelmeztetnénk a készítőt: ez az utolsó esélyed.
91a. Az X-COM jelentése Földönkívüli fenyegetés elhárítás ( eXtraterrestrial COMbat). Ez semmiképpen nem jelenti azt, hogy valami szappanopera tagjai lennénk. Álljanak le az alaptalan elméletek létrehozásával, melyek megszegik a fraternizáció elveit.

92. A Parancsnoknak nem rutinja a reggeli ökölharc egy Berserkerrel.
92a. A Parancsnok nem az idegen megszállás végső célja.
92b.A Parancsnok igazi nevében nem szerepel a “Badass”.
92c. Az X-COM Alfa telephely a megszállók kívültatására lett tervezve, nem pedig a Parancsnok benntartására.
92d. A Parancsnok nem az egyetlen ember aki Dr. Vahlent könyörgésre tudta késztetni.
92e. A Parancsnok nem lát a jövőbe, és nem kiváló mentalista.
92f. A rekreációs szobában történt “instant karma” baleset [TÖRÖLVE] katonával mely eszközei egy pingponglabda, két billiárd dákó, egy pohár víz, és 3 standard A4-es papírlap, nem a Parancsnok bosszújának példája.
92g. A Titán páncél program nem egy elbukott projekt egy Parancsnokkal való szkander meccset kibíró ruha létrehozására.
92h. A Parancsnok eddig képtelennek mutatkozik bármilyen agykontrollra, ne hangoztassátok, hogy ő vezérli minden tettetek.
92i. A “Parancsnok olyan király” kezdetű vicceknek mostantól vége van.

93. Ne kérdezgessék Dr. Vahlent, hogy használ-e anál szondát. Mi hasznuk lenne, ha egyszer van kihallgató szobánk?
93a. Ne is kérjék Dr. Shent a kifejlesztésükre.

94. A MEC lángszórók minden húst hamuvá éget. NE próbáljatok sütni vele.

95. A “Parancsnok kényszerített rá” nem mentség illetlen dolgok meg tételére.

96. A “Shennek teszteljük” szemenszedett hazugság, főleg akkor, ha a páncélod fekete doboza azzal a mondattal nyit, hogy “Remélem Shen nem kap el minket”.

97. A SHIV-ek emberi intelligenciával és gyerekes szinkronhanggal ellátását kérvényező petíciót elutasítjuk, az aláírások számától függetlenül.
97a. Akkor is, ha Dr. Shen neve is a listán van.
97b. Azonban a plussz szigonypuskák felszerelése a mobilitás érdekében megfontolásra kerül.

98. Az Ötvözet ágyú nem elhanyaglható mértékű visszarúgással bír, Ezt a visszarúgást levegőbeni manőverezésre használni nem tanácsos.
98a. A “dupla-ugrás” elérése ugyan ezzel a visszalökéssel, szintén nem ajánlatos. Akiknek magas helyeket kell elérniük azoknak ott az Arkngyal páncél.
98ai. Annak ellenére, hogy a MELD képes visszanöveszteni lábakat és lábujjakat, kérünk benneteket, hogy álljatok le a dupla-ugrás elérésével.
98b. A rakéta ugrás szintén tilos.

99. Kérünk benneteket, hogy győződjetek meg a manőver végrehajtása előtt arról, hogy a padló elég szilárd ahhoz, hogy kibírja egy MEC teljes súlyának becsapódását, mikor egy mutont felülről ugorva eltapostok.
99a. Ezt a manővert ne hívjátok az alábbiakban felsoroltak egyikének se a hivatalos AUJ-okban (Akció Utáni Jelentés) “Halál felülről”, “MECREKT” “Hegyvidéki temetés” vagy “Goomba taposó”
99b. Az Arkangyal páncél nem képes ezt a manővert végrehajtani. Lásd Saskarom Hadművelet, S13-as fájl, 14:48:02-nél.

100. Pszi ügynökeinket kérjük, hogy álljanak le a kopaszok, a bázisszemélyzet, Mutonok és Etheralok agykontroll alá vonásával és kiskutya viselkedésre való sarkalásával.
100a. Akkor is, ha tökéletesen tudják utánozni a hangokat.
100b. A “Berserker-kutyus” lelövésének említésekor tilos részvétet érezni. Tudni lehetett, hogy ez fog történni.
100c. A “Berserker-kutyus” által kiváltott űrt nem pótolhatod igazi kutyakölykökkel.
100d. Macskák és macskakölykök szintén kiesnek a pixisből.
100e. Ha kicsi korod óta akarsz egyet; akkor sem engedélyezett semmiféle póni a bázison.

101. Azon katonáinknak, akik UFO leszállási területet biztosítanak tilos megpróbálni visszarepülni a bázisa. Akkor is, ha csak néhány száz kilométer választ el benneteket a legközelebbitől. A szállító csapat alapos indokkal lett létrehozva.
101a. Akkor se, ha tudod, hogy hogyan kell átkábelezni. Nem teszel szívességet vele a jersey-i sztereotípiáknak kedves [TÖRÖLVE] tizedes.
101b. Sem az UFO Repülés szimulátor sem a Kerbal Űr Program nem számít érvényes képzési háttérnek, sem pedig elfogadható kifogásnak egy próbára.
101c. Föld felszín feletti repülés a táblák és az útirány keresésére csak pánikot fog okozni. Ne tegyétek.
101ci. Akkor se, ha betartod az összes KRESSZ szabályt. Nem akarunk egy [TÖRÖLVE]-től az Alfa bázisig tartó rendőrautó sort.
101d. Ez duplán érvényes a csatahajó osztályú UFO-kra.
101di. Akkor sem, ha elég festéket szereztél ahhoz, hogy felírd az oldalára, hogy “WOOOOOT, AZ EMEBEREK A KIRÁLYOK!”.
101e. Akkor is tilos, hogyha hagysz pénzt a benzinkúton ahol megálltok festéket/térképet/rágcsálnivalót/szuvenírt venni. Akkor főleg, ha zimbabwei dollárt hagysz ott.
101ei. Nem számít, ha azt mondod, hogy a Parancsnoknak, Dr. Vahlennek vagy Bradfordnak hoztad őket.
101eii. Akkor is, ha hozol eleget Dr. Shennek és az egész bázisnak.

102. A kopaszokat emlékeztetnénk, hogy a MEC-eknek nincsenek fájdalomérzékelő receptoraik a tenyerükön. Abban az esetben, ha egy vörösen izzó fémdarabot ajánlanak megfogásra, utasítsák el.
102a. A MEC egységeket emlékeztetjük, hogy mindne kézre szükségünk van, éppen és sértetlenül. Ez égésmentes, épp, és nem mechanikus kezeket jelent.

103. Igen, a bevetés a tengerparton történt. Hogy miért választottátok a fürdőruhában történő bevetést, senki sem tudja.
103a. “Az ő is megcsinálja, ha én is,” nem érvényes magyarázat.
103b. Ugyan a Parancsnok és Dr. Vahlen díjazza a bevetésen résztvevők figyelmességét, hogy összeillő fürdőruhát adtak nekik, ez a legutolsó dolog amit látni akarnak.

104. Bármilyen X-COM alkalmazásban álló személyt, aki rendelkezik múlttal az animatronika és állatok kitömése terén nyomatékosan kérnénk hogy ne használja fel múltbéli tudását idegen hullák különféle helyekre való elhelyezéséhez.
104a. Főleg ne a WC-kbe. Egyesek szeretnék nyugodtan letudni a dolgukat, nem pedig hirtelen.

Ennyi volt mára az 5. rész, remélem tetszett. A következő részben megtudhatod, hogy Dr. Vahlen, hogyan vélekedik a Shibari művészetéről, illetve, hogy az X-COM sem ninja, sem pedig kalóz szervezet.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr1012723266

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása