Sötét jövő

HFY 14. rész: Az elfeledetteknek nincsen sírjuk

2018. június 12. - Wittigen

*Tisztelgés* Humanity *szipp* fuck yeah. *Tisztelgés*
Évszázadokkal ezelőtt a galaxison a pánik uralkodott.. Az Raj közelgett, hatalmas flottája galaxisok százait tete a semmivel egyenlővé az évezredek alatt. Érkezésükkor semmi perc alatt eltüntettek egy bolygót, annak teljes lakosságával, majd szisztematikusan tovább haladtak, eltüntetve mindent és mindenkit, aki az útjukba került, és nem hagytak mást maguk mögött, mint ürességet. A Rajt rémálomba illőnek titulálták, de senki nem tudta pontosan megmondani, hogy mi is az valójában. Valami. Az biztos, hogy szerves, és az is biztos, hogy rendelkezik öntudattal, és rohadtul gonosz. Bármilyen alakot fel tudott ölteni, rovarszerű katonákra bomlik (innen a nevük) vagy összeállnak hatalmas hajókká. Majd egy nap, eltűntek a Tejút egyik ágában. Nyom nélkül. Félelemben élő fajok ezrei egyszerre sóhajtottak fel a megkönnyebbüléstől, és többen a félelem miatt, mert valami megállította a megállíthatatlant. Valami megállította a megállíthatatlant, mely galaxis szerte bárkit megölt, aki a hadigépezete elé került, és nem hagyott hátra semmilyen nyomot.
   - A kancellár szót kér, hallgassanak el! 
  - Tisztelt nagykövetek! 100 év telt el a Raj rejtélyes eltűnése óta, nyilvánvaló, hogy valami történt. A Raj fenyegetése már rég a múlté, de tudnunk kell, hogy mi történt. Ezért javaslok, egy nem kevesebb, mint 2000 hajóból katonai felderítő flottillát, a Raj utolsó ismert tartózkodási helyére küldeni, hogy kivizsgálhassuk, mi állította meg őket, illetve, hogy végleg megfékezzük a fenyegetést, ha, még mindig létezik.
A galaktikus tanács több ezer fajt számlál, és ritka volt, hogy valamiben megállapodást érjenek el. Mégis 5 nap, 230 hadüzenettel való fenyegetéssel, számtalan gazdasági embargó és szankcióba után, konszenzus született arról, hogy a flottára és az esetlegesen szükséges katonai cselekvésekre szükség van. Minden faj beleegyezett, hogy küld egy hadihajót, a kisméretű lopakodó Kir’lonian korvettől a Hilathy szuperhordozóig, mely önmagában 2000 vadászgépet hordozott, és az útjukat a Raj eltűnésének helyszíne felé veszik. Az expedíciós flotta mérete elővigyázatosság volt a galaxis fajai részéről, kik féltek attól, hogy felébresztik az alvó óriást, legyen az a Raj vagy annak bevégzője.
100 nap alatt összeállították a flottát és a parancsnoki láncolatot. Minden készen állt. A 5-777-293-666-os rendszer nem érdemelt különösebb figyelmet, a felderítés 8 bolygót, egy nyersanyagban gazdag aszteroida övet és egy darab csillagot jeleztek a rendszerben. Hipertér ablakok százai nyíltak meg a rendszer szélén, de nem volt senki, aki szemtanúja lehetett volna az érkezésüknek. A  flotta a rendszer 3. bolygója körül állt orbitális pályára, ugyanis ez volt az egyetlen, mely bármilyen élet fenntartására alkalmas légkörrel rendelkezett.  

Egy olyan látvány fogadta őket, melyet senki sem fog elfeledni. A Raj a bolygó körül keringett, kilométeres darabokban, közöttük kezdetleges műholdak. Csatatér volt ez, és nem is akármilyen.  De ami mindenkit megrázott, hogy a Raj halott volt. Az alant elterülő bolygó pedig magán viselte a harc sebeit. Milliárdnyi kráter a 7 kontinens felszínén, több közülük radioaktív. A felszín sötétségbe burkolózott, civilizációnak nyoma sem volt, és mégis a bolygón virágzott az élet. Egy halott világ volt, és bárki is lakta, minden kétséget kizáróan megmentette a galaxist. A felszíni szkennelés után sor került a "partra" szállásra. több ezer katona szállt hát kompokba, és vették célba a felszínt. Egy egész bolygó legyűréséhez elegendő mennyiségű katona azonban állatokon és növényeken kívül mással nem találkoztak. Városok romokban, hatalmas acél és üveg csontvázak és egyszerű tégla maradványok, mind-mind magukon viselték a harcok nyomait. Harcigépek álltak mozdulatlanul, acél és kerámia behemótok, primitív gépek, fejlett fegyverekkel. Apró négylábú szőrös teremtmények menekültek az expedíciós flotta katonái elől, ahogy a bolygó minden apró zuga felderítésre került. Napokon belül az emberiség történelme végigsöpört a galaxison. Egy faj, mely alig lépett ki a kozmoszba, egyedül nézett szembe a véggel. Harcosok, költők, művészek és feltaláló géniuszok  faja, akikkel a galaxis soha nem találkozhat, mert ők a halál szemébe néztek, és nemet mondtak annak.

A Raj az érkezését követően körülvette a bolygót, kiütve minden hajót és állomást, ami ott volt. Aztán alászállt. És elszámította magát. Amit nem tudott az emberiségről, hogy rettentően makacsok voltak. Nem adták meg magukat és nem lettek öngyilkosak. Az emberiség harcba szállt. Feljegyzések tanúsítják, hogy minden ember fegyvert ragadott, legyen az tűzfegyver, fejsze vagy a saját puszta ökle. És drágán adták a bőrüket. Minden egyes emberi csontvázra 100 Rajharcos hullája jutott. Távol a városoktól, a Raj uralta a nyílt csatatereket, de a fallal körülvett otthonaikat évekig tartották. A harcok során több fúziós bombát detonáltak, feláldozva magukat, és mindent, amit kedvesnek tartottak, hogy ártsanak nekik, hogy lassítsák a Raj terjeszkedését. Az "51-es körzet" nevű katonai létesítmény mélyében talált feljegyzések alapján kiderült, hogy az emberiség önkéntesen választotta a halált, hogy gátat vessen a Raj gyilkos terjeszkedésének. A Raj mindent és mindenkit asszimilált, így az embereket is. Kifejlesztettek egy olyan erős vírust, amivel még a Raj sem tudott mit kezdeni. És ők önként megfertőzték, és hagyták magukat asszimilálni. Így ért véget a Raj fenyegtése és az emberiség története.

Egy kép kiemelkedik a sok száz közül a tanács archívumában, és kétségkívül a legismertebb képpé vált a történelemben:

Egy emberi katona, teljes katona felszerelésben, egyik kezében fegyver, a másikban egy Raj harcos feje, örök harcba fagyva, egy prototípus fegyver robbanása miatt, mely úgy tűnik minden atomot azonnal kővé változtatott. A földalatti bunker falán a következő, nyilván nem oda illő felirat volt olvasható, durva vésett betűkkel:

Az elfeledetteknek nincsen sírjuk

De a felirat készítőjének nincs igaza, mert az embereket senki sem fogja elfeledni.

via.: Reddit

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr4313755908

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása