Sötétjövő

Rövidfilm kvadráns: Vödörfejűek

2018. december 10. - leventex97

A Vödörfejűekről már írtunk, bár akkor még csak trailer szinten létezett, de egy napja elkészült, és meg lehet tekinteni teljes dicsfényében, úgyhogy tessék, csak tessék. 

Tovább

Rövidfilm kvadráns: Én te vagyok, f*szfej!

2018. november 24. - leventex97

Az időutazásos történetek/filmek véleményem szerint a legnagyobb körültekintést igénylő alfaj a sci-fi kategóriáján belül. No meg elsőre nem is feltétlen egyszerű követni. Lásd Predestination. És töménytelen részletre kell ügyelni, pl, hogy hány én futkározik összesen egy időben egy helyen. Most hoztam nektek egy könnyed, rövid vígjátékot, az "Egyperces időgép" (ami inkább morbid) nyomdokain, Én te vagyok, f*szfej! címmel. Jó szórakozást.

Tovább

Napi kell: Rákrobot a District 9-ból

2018. november 12. - leventex97

Külön helyet foglal Neil bácsi District 9-ja az ajánlott filmes listámon, főleg azért, mert az első sci-fi mockumentary film volt amit nagyon jó volt megnézni. A készülésének körülményei meg csak még kiemelkedőbbé teszik (például a 8 gigabájtos sd kártya története kimondottan vicces). A zárójelenetek között ott az a bizonyos robot/robot ruha, mely az afrikai hadurak kezében szunnyad, azért mert az emberek semmit nem tudnak csinálni a rák technológiával, de nekik jó mint barter a macska kajáért cserébe, amit a rákok meg imádnak.

Tovább

Múltidéző, Sötét Jövő módra, 2. rész

2018. november 01. - leventex97

A honalp fennálásának lassna 4. éve óta írdatlan cikket adtam ki magamból, köztük sok olyat, melyek akkor folymatban voltak, és nem volt végítélet a felyük felett. Most ideje visszatérni hozzájuk. A második cikkünkben haladunk tovább, és meglessük, mi van a függő projektekkel.

Tovább

Filmajánló: Upgrade

2018. október 29. - leventex97

Nem is tudom, hogy hol kezdjem... E blog írójaként hobbim a tudományos fantasztikum, és minden ahhoz kapcsolódó dolog. Ugyanakkor, vannak a jövőbeni várható tudományos előrelépéseknek olyan területei, ahol pedig ön magamnak, illetve pontosabban a hobbimnak mondok ellent. Példának okáért az életemben legalább (egyenlőre, de a lista CSAK növekedhet) három dolog legyen analóg: a kocsim, a házam és a testem (a testnél kivételt képeznek az esetleges művégtagok, de remélem ilyenre nem lesz szükségem). 

Tovább