Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Romok között

2016. augusztus 09. - Wittigen

Mivel mindenkinek elérhető manapság a digitális kamerák világa, így elárasztották a megosztókat különböző minőségű rövid-, fan-, meg kitudja milyen előtagú filmek. A többségük olyan amilyen, mert hát amatőrök csinálták. Félreértés ne essék, vannak köztük gyöngyszemek és csiszolatlan gyémántok, de ezek igen ritkák. A kisfilmek egyik érdekes és szeletét a filmművészeti iskolákon tanuló diákok és az ő munkáik adják.

A bejegyzés témáját adó művet Jacob Robert Desio készítette a vizsgájára, és látszik rajta, hogy szereti amit tanult. Az egyik youtube kommentje alapján, éppen segítséget keres, hogy egész estés filmmé kalapálhassa. Igényes és érdekes koncepciót mutat fel a készítő. A történet Ismail Serageldin 1995-ös, sokat idézett mondata köré épül, miszerint:

"Ha ezen század háborúi az olajért, akkor a következőé a vízért fog folyni."


7 évvel a társadalom összeomlása után vagyunk, két ember útját kísérjük figyelemmel egy darabon, a kiszáradt és elhagyott tájakon. Többet nem mondok :D.. Meg kell hagyni, a rövid film nem egyszerűen jó, hanem egyenesen tökéletes. Nyitójelenetein látszik talán a legjobban, de a film más pontjain is, hogy az operatőri munka kiváló. Nem egy filmnél láttam elmosódott hátteret, vagy karaktereket. Az elcseszett color grading sem ritka. Nem csak ilyen rövid filmeknél, hanem nagy blockbuster címeknél is (és szerintem elég ciki AAA címeknél). A zenéről is szót kell ejteni. Egyszerűen tökéletes választás, az üldözést csak még izgalmasabbá teszi. Na jó, inkább nézzétek meg a filmet!

via: Youtube

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr8810033898

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása