Sötét jövő

Na ki készített marsjárót a "The Martian" című filmhez?

2015. augusztus 26. - Wittigen

Na ki?

Ismerős Szalay Balázs neve? Tudjátok a Dakaros páros Szalai - Bunkóczi. Na ők. Ők kapták azt a megtiszteltetést, hogy építhettek egy működőképes "mars" (valójában Jordánia-járót) járót, és az a megtiszteltetés érte őket, hogy vezethették a filmben is. Szalayékat amúgy sem kell félteni egy ilyen esetben, hisz, gyártottak már ők a  Die Hard 5-nek is teherautókat, amik szintén elég ütősre sikerültek :D

A marsit (nem vagyok hajlandó a hivatalos fordítását használni...) Jordániában vették fel, itt a Dakar Team csapat tagjai, Darázsi Zsolt, Őri Péter és Kecskés István üzemeltették az épített járművet, sőt, magában a filmben is szerepet kaptak, mint “NASA-szerelők”. Ezt nevezem én megtiszteltetésnek. Még ha a filmes iparunk a talaj alatt van, jó mélyen elföldelve (gondolok én itt a 4 milliárdért filmet csinálunk Overdose-ról dologra...), azért a kellékgyártás az hasít, de majd egyszer... egyszer talán. (Brett Shaw a reményem....)

via.: origo

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr447736792

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása