Sötét jövő

Project Discovery - a közösség ereje

2017. július 21. - Wittigen

Adott egy bonyolult játék, hatalmas játékos alappal, kiterjedt intrikával és mindennel, ami ehhez hozzátartozik. Nagyon felületesen ez az EVE online. A talán egyetlen olyan játék, ahol a világon belüli pénznemnek dollárra fordítható valós értéke van. A Vérfürdő a B-R5RB rendszerben pedig talán mindenkinek ismeretes, hisz a sci-fi univerzum legdrágább harca volt. Most egész érdekes kezdeményezésre bukkantam, amiben ők is részt vesznek.

reykjavíki és a genfi egyetem társulva a CPP Games-szel és a MMOS kezdeményezéssel elindította a Discovery projekt második fázisát.  A Project Discovery egy játékon belüli minijáték, ahol a játékosok a tudomány előrehaladtához adhatják szabad idejüket. Az elgondolás hasonló a seti@HOME-hoz, azzal a kivétellel, hogy itt neked is dolgoznod kell, nem padig csak a CPU-dat járatod. A CoRoT űrteleszkóp adatait megetették a játékkal, és a vállalkozó kedvüek kipróbálhatják magukat exobolygó vadászatban. A NASA is kezdeményezett már hasonlót, ugyan azon az alapon működik ez is,  fény elhalványulást kell elemezni.

A programban különböző eszközöket bocsátanak a vállalkozó kedvűek rendelkezésére, mellyel a megkapott adatokat vágdoshatják, egymásra helyezhetik és egyéb módokon filterezhetik. Ha a játékosok konszenzusra jutnak akkor az adatokat elküldik a genfi egyetemre ahol ellenőrzik a számításokat. Szerintem ez egy zseniális módja a számítási teljesítmény kihasználásának.

via.: EVE blog

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr1412677883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása