Sötét jövő

Attraction - filmajánló

2018. január 10. - Wittigen

Szóval volt már szó az orosz gépgyús vármedve és a láthatatlanná váló kislány történetéről (Guardians című film, ha valakinek nem esett volna le, itt a trailer, egyszer jó film. Vaaaagy, az is lehet, hogy jó lesz, csak kell még neki néhány rész.) És most itt van egy egész jó kis ufós sci-fi Oroszországból, szeretettel.

A filmet ugyan az a Fedor Bondarchuk követte el, mint aki a 2013-as Stalingrad filmet is rendezte, és míg az talán elhanyagolható (bár évekkel ezelőtt láttam) addig ez egy fokkal kidolgozottabb lett. Én egy véletlen trailer alapján bukkantam rá, és érdemesnek találtam egy megtekintésre, és végül is nem nem csalódtam benne. Egy idegen űrhajó kényszer leszállást (lezúzást) hajt végre Moszkvában, Chertanovóban, a lakók nem éppen örülnek a kéretlen látogatóknak, és a katonaság szükség állapotának sem. És mégiscsak kiderül, hogy ember ember farkasa. Yulia pont ebbe a helyzetbe csöppen bele ott lakóként és apja révén, aki a jelenleg kialakult helyzet felett tevékenykedő katonasági egységek feje.

A film 1 milliárd rubelt hozott a nyitónapon, és Oroszországban viszonylag jól fogadták (bár mindannyian tudjuk, hogy a média országtól függetlenül hazudhat). A film nem az elejétől a végéig sci-fi több ponton is műfajt vált, majd átcsap, (mondhatnám, hogy Dmitrij Glukhovskij féle) társadalom kritikába, melynek összegzése legvégén Yulia szájából hangzik el. A film nem unalmas, de viszonylag lassan mozdul előre. De aki szereti az ilyen típusú szürkevásznas műveket, annak tökéletes esti mese lesz. A látványvilágra nem lehet panasz (függetlenül a film büdzséjétől, mely olyan 6 millió dollár körül mozog, a CGI egész elfogadható (mondjuk ez a Stalingrad és a Guardians után nem csoda). A végére pedig egy VFX demo videó, és a végén még te is megkérdőjelezed, hogy ember vagy e?

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr8913390011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása