Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Controller - Ruiner szerű kisfilm

2019. június 12. - Wittigen

A Ruiner című játékről már áradoztam, jó kis rimikus, néhol kaotikus izometrikus shoot'em'up/hack-and-slash/bullet hell játék, egész pofás légkörrel. A cikk apropója két rétű, noha eredetileg egy filmhírrel akartam szolgálni, került egy kisfilm is a palettára.

A Ruinernek meg lett volna a lehetősége arra, hogy megpróbálkozzon egy körrel az ezüst vásznon is. Ugyanis az Europa Corp és a DJ2 megszerezte a jogokat a játék univerzumához, és filmre is akarták vinni Luc Besson rendezésében azt (Valerian, egy méltánytalanul elbukott pofás űropera, Ötödik elem). Azonban ez egy 2017-es hír volt. Szóval pontosabban utána kerestem, és hát, sajnálatos módon ki lehet jelenteni, hogy ez a projekt a süllyesztőben van, és ott is marad, mivel az Europa Corp franciaországban csődeljárás alá lett vonva, mivel a Valeriánnal és a Kursk filmjükkel akkorát buktak. Így a film és a jogok sorsa (ha csak el nem adják azért, hogy pénzt csináljanak gyorsan) ismeretlen. Így viszont a cikk második fele, a kisfilm legalább megmutatja, hogy milyen is lehetett volna egy Ruiner típusú kisfilm. Adott egy lány, aki irányítani tud mindent. És adott a szerelme aki szeretné őt visszakapni. Jó cyberpunk műhöz hűen, adott egy mammutvállalat, aki nem szeretné, hogy ez megtörténjen.

Letisztult és gyönyörű vizuális világ, a harc az irodában gyönyörűen koreografált, és feltételezésem szerint maximum 3 kameramozgásból (de az is lehet, hogy 1 folyamatossal) vették fel. A jelmezek, és díszeltek is gyönyörűen letisztultak, valami hasonlóra amúgy mi is készülünk, noha az csak egy cinemastill/fotó lenne a sötétjövő új arculatához,de azért remélem összejön. Ebben a kisfilmben minden klappol. A készítők bevallása szerint a Fox megvette az alap ötletet tőlük, de ugye a most folyó Disney-Fox összeolvadás sok projektnek kérdőjelet biggyeszt a végére. Természetesen van egy előzmény is, mely egy majd 4 perces kis szösszenet, kicsit több visszatekintés a múltba, a már látott jeleneteket megtoldották, az összahatás pedig szép felvezetést ad az ordenáré gyepáláshoz, amit lerendeztek az előbb. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr1514519022

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása