Sötét jövő

A soha el nem készült élőszereplős Star Wars sorozat

2020. február 03. - Wittigen

A Lucasarts/Lucasfilmnek van egy tekintélyesen hosszú "Ezeket soha nem kapjátok meg" listája, és most kaptunk hozzá még egy elemet, egyenesen 2009-ből. Íme a Star Wars: Alvilág. 

Mielőtt Lucas átadta a staféta botot a Disneynek, a Lucasarts viszonylag sok projekten dolgozott, többek közt a sokak által siratott 1313 és a Maul játékon. A Battlefront 3-at meg ne is emlegessük. Nem meglepő, hogy magának a Lucasfilmnek is volt elkaszált projetje. Egy élőszereplős sorozat. Két okot tudok elképzelni, hogy most éppen mért került elő a majd lentebb is látható videó: a Lucasflmnek szerintem mostanában szokásává a rajongók elkeserítése olyan projekt darabok nyilvánossága hozatalával, melyekből mi semmit nem láthatunk. Vaaaaagy azért látnak napvilágot mert a Disney végre elkezdte felmérni, hogy mi is rejtőzik azokban a végtelen méretű archívumokban, és közvéleménykutatásba kezdett. Íme a Star Wars: Alvilág

Amit láthattatok, az 2009-ben forgatták. Az eredeti ötlet 100, egyenként 1 órás epizóddal tervezett. Egy aprócska probléma volt: a költségek. A komplexitását tekintve egy epizód elkészítése 50 millió dollár lett volna. Viszonyításképpen, a Mandaloriai teljes első évadának költsége 100 millió dollár volt. Nem a legtökéletesebb, de nem is szánták annak, ez nem más, mint egy techdemó, de így is megállja a helyét. Lucasé azon dolgoztak, hogy a per epizód költséget leszoríthassák 5-10 millióra. A forgatókönyvért a Shield és a 24 írói voltak felelősek (bár nekem ez nem mond semmit, mert egyiket sem néztem) és Corey Balrog (igen, mint Gyűrűk ura Balrogja) szerint már az első piszkozat is elképesztően jó volt, ami az alap ötleteket illeti (és ki tudja, hogy a Lucasfilm által összetrombitált íói banda 50 forgatókönyv ötletében még mi rejtőzhetett). Akinek esetleg feltűnik hogy a 1313 naaaagyon hasonló tematikával dolgozott, annak jó a tippje. Az a játék ebbe a sorozatba kötődött volna be. A videóban látható VFX megoldás nem más, mint a StargateSutio saját Virtual Backlot Live megoldása, mely vegyíti az élőszereplős színészkedést és a valós időben történő VFX rögzítést. Amúgy ennek a technológának a nagy testvérét, a StageCraft-ot alkalmazzák a Mandaloriai sorozatban (és még kismillió másik filmben).

A Holonet csatornának (videó forrása, ami amúgy backup a StargateSudios cimeo oldalára feltöltött videókból, mert azokat törölték/publikálatlanra állították) hála van miben turkálni, ugyani ők közzé tettek egy egész pofás google doksit, amiben sok kapcsolódó anyag van, szóval most szemezgetek egy keveset ezekből: Az alapötlet egész pofás, a 1313-as szinten játszódott volna, már bőven a Birodalom idején. Darth Vader titkon (és Palpi háta mögött, ahogyan az egy jó sith tanítványhoz illik), Palpatinet (valszem még iaelőtt Sidius nagyúr lett) átvágta a palánkon egy gengszter nő, és elméletileg ez úgy volt összerakva, hogy szimpatizálni tudtál a nagyúrral (ami érdekes elképzelés). Aztán jelen lett vona Még Han és Lando is (az utóbbi épp elveszíti a Falcont, az előbbi meg megnyeri azt és itt találkozik először Csubakkával), Boba Fett is jelentősen tiszteletétt tette volna. A klónokat folyamatosan váltják le, és a kiöregedő réteg a 79. szint bárjaiba jár elfelejtkezni a szörnyűségekről, amit a 66-os parancs alatt tettek. A Sithek Bosszúja és az Új remény között játszódott volna, szóval kismillió különálló lázadó cella (melyek később összeállnak a Szövetséggé), még létező Szeparatista erődök, melyeknek van befolyásuk az adott szektorukra, szó volt a Force Unleashed játékok (azokat menynire szerettem) karaktereinek szerepeltetéséről is. Egy két ide kitalált karakter, és ötletek (mint például Saw Gerra, aki ugye a Zsivány egyes szereplője) feltűnt későbbi művekben. (erről komplett listát találhattok a linkelt dokumentum 53. oldalán). Bónuszként pedig itt egy kis zene a soha el nem készülő 1313-ból, bár most azzal, hogy a Fallen Order "felülmúlta" a várakozásokat (milye meglepő, az embereket igenis érdeklik a singlplayer játékok EA) talán van rá esély, hogy előbányásszák a valamilyen készültségi szintben lévő projekteket, és egyszer még talán játszhatunk majd a 1313-al vagy a Darth Maul játékkal is..

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr3415451026

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása