Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Barátságos árnyék és különféle válogatott fekete-fehérségek

2023. március 30. - Wittigen

Egy egész pofás noir sci-fi kisfilm szériát hozok most nektek. Van itt minden, kúl magándetektív, aranyos kislány, mutánsok, robotok, egyedi vizuális világ.

Autodale városában minden idilinek tűnik. A felszínen. De amint közelebbről szemléled a helyzetet, el kezd kilógni a lóláb. Egy tömeg sír itt, egy tömeg sír ott, egy gigeri látomás a város irányítóiról amott, és egy robotlázadás ígérete egy újabb holokauszt szelével. Szóval nem, Autodale városábam semmi nincs rendben ,cserébe minden is cukormázas, hogy ne gondolkodj. Alant egy lejátszási lista található, elején a kisfilmekkel, a végén meg a hogyan készült videókkal, amiket szintén érdemes megkukkantani.

Zseniálisan egyedi és friss kisfilmek ezek, nem? David James Armsby kreálja és animálja őket a saját stílusában. Csöpög belőle az 1950-es évek fekete-fehér filmjeinek feelingje, de a sci-fi és a megjelenés modern. Egyenlőre önhordó sztorikat mesél el a széria, melyek valahogy, valahol összefüggenek, és a Város történetével foglalkoznak. Persze aztán néhol beleng egy kis disztópia, kis bodyhorror, némi Gigeri szájíz, és egy kis 1984.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr817939712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása