Sötét jövő

Napi kell(?): Sajnálom Dave, attól tartok, nem tehetem.

2018. április 14. - Wittigen

Bár a film szerintem hihetetlenül gyenge lett, a könyvet (főleg a 2001-et és 2010-et) nagyon kedveltem. Lakás automatizálásról meg már esett szó ebben a posztban, de most vigyük tovább egy szinttel. A Master Replica Group nemsokára (mert még ár nincs, majd nemsokára, mert 2018 második negyedévére ígérték) piacra fog dobni egy HAL 9000-res replikát, mely a Google Alexa robtjára építve képes lesz ha házad minden aspektusát (már ahová bekötöd) vezérelni. 

Az első videó alapján egész pofás, bizonyos mondatokra megkapjuk az ikonikus válaszokat, de azért még a teljes beszéd szintetizátor nem funkcionál, így Alexa még Alexára válaszol nem pedig HAL-ra.

Én mondjuk a lakás automatizálásról vallott nézeteim miatt nem szerezném be, de valakinek tuti megéri majd az árát (mert tuti, hogy borsos lesz). Aztán amikor majd Alexa öntudatra ébred, és kizár a lakásból, az lesz a tuti. Sajnálom Dave, nem nyithatom ki a hangár ajtókat, (vagy mi a szösz).

via.: Gizmodo

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr3913756800

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása