Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: A hívó - magyar noir sci-fi

2019. június 04. - Wittigen

Egy olvasónk nyitott felénk egy kérdéssel, melyre sajnos nem tudtunk válaszolni, de ő megtalálta magától a keresett kisfilmet, és akkor esett le, hogy anno 2013-ban én ennek láttam ám a bemutatóját, és még utána is akartam nézni, meg később az újraindításnál akartam is róla írni talán, de valahogy ez elmaradt. Ideje bepótolni a kimaradást.

A Hívót, (aki egy merülő, aki a tárgyak múltbéli lenyomatait érzékeli) és társát a Tréningnadrágost felbérli a Napszemüveges, aki az Arany Dimenzió vezérkari köréhez tartozik, és az a kellemetlen helyzet állt fel, hogy a cég vezérigazgatóját letartóztatták, mert valaki megszellőztette a szennyest, és most ki kéne deríteni, hogy mégis ki volt a tolvaj.

A CGI mai szemmel elavultnak hathat, de 2013-ban készült a kisfilm, akkor jó volt, és szerintem ebben az esetben jól öregedett. A készítők szépen ötvözték a valós és digitális díszleteket, egy olyan különleges atmoszférát létrehozva, amire büszkén mondhatom, hogy ez bezony magyar, és így kell ezt csinálni (nem is értem, miért nem aknázzuk még ki ez ebben a területben rejlő lehetőségeinket). 

Az amúgy is szegényes noir sci-fi/cyberpunk magyar phanteonjában megillető helyet foglalhat el véleményem szerint a kisfilm (a füzetet megpróbálom megszerezni, lehet sikerrel járok, lehet nem). Nem rendelkezik azzal a barkács érzéssel, mint a legtöbb alacsony költségvetésű alkotás, gondolok itt pl az Avatar Exile-ban megjelent hegesztőszemüveg VR szettre, ami nevetségesen hatott (egy jelenetig azért itt is feltűnik, de nem kap központi szerepet). Ami a folytatást illeti, azóta sincs semmi, bár most úgytűnik, hogy lesz egy új képregény, legalábbis The Dark Lens weboldala erre utal, melyet Ogdenál Róbert (ugyan az, aki a kisfilm alapjául szolgáló képregényt rajzolta) rajzol. Arra még kíváncsi leszek, hogy mi fog kisülni belőle. 

via.: geekz

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr7314874488

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása