Sötét jövő

Napi kell: Cyberpunk kockaszett

2020. november 06. - Wittigen

Életem eddigi legjobb vásárlása még gimis koromban a SIlverlandban vett C&C 9 darabos, terepasztalos wargamehez való k6 szett volt, holott akkor azt se tudtam mi fán terem a wargame, de legalább viccess volt vele a lopott balliszta sebzését dobni (mert a hatos oldalán sarló és kalapács volt). Aztán tartja a mondás, hogy kockákból nincs olyan, hogy elég.

Kis anekdota, mielőtt belevágok a cikkünk tárgyába: van egy kockánk a baráti társaság gyűjteményében, amiről szentül meg vagyunk győződve, hogy ereje van, mégpedig gonosz. Egy tanárunk használta, és azzal dobta ki a felelőket. A teremben pont hat padsor volt, soronként hat ülőhellyel, így 2k6 dobás pont jól megmondta, hogy ki felel aznap. Történt egyszer, hogy a tanár úr (egyébként imádtuk, és nagyon korrekt volt, de a kockának attól még démoni ereje van) elhatározta, hogy márpedig XY fog felelni. Jött a felhördülés (értelemszerűen a kínzásnak alávatett diáktól a leghangosabban), hogy "de hát a felelőt ki kell dobni kockával". Hát ki lett dobva. Első gurítás: 1. Vagyis az első padsor fog felelni. Második gurítás: 2. Vagyis XY fog felelni aki a második sorban ül. Akit ererdetileg is mondott. A kocka szólott. Hogy került hozzánk a kocka? Gimiben egyszer pont a föci tanári előtt játszottunk Mágust, és pont valami encounter-hez kellett volna kidobni 2K6-tal az ellenfelek számát, és pont arra járt, mi pedig megkértük, hogy az átokkockával nem dobna e nekünk. Naná, hogy 2x is hatost dobott. Derült egy jót ezen, és úgy döntött, hogy ránk hagyományozza a kockát, hozzon még sok balszerencsét játékok során. Így került hozzánk egy kopott króm-fekete kocka, amiről meg vagyunk győződve, hogy igenis, ezer diák félelmének esszenciája járja át, és nincs az az ima, himnusz, sem pedig sámáni rituálé, ami megtisztítaná.

Íme a halálkocka.

Szóval kockák. Mint az köztudott az egyik bónusza amit a CDPR ad a Cyberpunk 2077-hez, az a játékot inspiráló szerepjáték, a Cyberpunk 2020 digitális másolata, én erősen gondolkozom rajta, hogy kipróbáljam haverokkal, ám a játékhozz illő kockák dukálnak. És akkor it jön képbe a Q-workshop boltja. Két egész pofás kockaszettet kínálnak, elegáns feket-piros színsémával (bár ez majd egy picit megnehezíti a rossz fényviszonyok közötti leolvasását, ez tapasztalat, ezért ett egy fehér-fekete kockaszettem). De attól még kell, és majd világítok én a telefonommal ha nagyon muszáj. Két szettet kínálnak: "Essential" és "RPG" szett néven, picit különböző tartalommal, de szerintem egész fair árakon.

A kockák normál méretű játékkockák, a szokásos műanyg testtel, piros kiemeléssel. A minták nyomtatott áramkörökre emlékeztetnek, szép nagy számokkal, amik talán ellensúlyozzák majd a általános sötét színsémát.

Essential RPG
Tartalom: 4 db K6, 2 db K10 Tartalom: 1 db K4, 1db K6, 1 db K8, 2db K10, 1 db K12, 1 db K20
Ár: 5746 Ft + 3951 Ft szállítás (a cikk írásakor sajnálatos módon nincs készleten) Ár: 5746 Ft + 3951 Ft szállítás
Link Link

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr916275610

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása