Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns - A feladatom: ajtónyitás

2022. január 31. - Wittigen

Egy nagyon rövid, de annál aranyosabb kisfilmmel lepett meg Traxorbomber eygik este. A rövidke videó, egy AI-ról szól, akinek a feladatát már a címben is olvashattátok: ő felel az ajtókért. És ez a munkakör irgalmatlanul fontos. Majd meglátjátok miért.

Összegezve: Egy AI ami kevesebb mint 1 perc alatt felülkerekedett a programján, levezette önmagának miért lenne baj ha csak simán kiengedné az embert, majd levonta konklúzióként hogy az ő feladata megvédeni az embert az űrtől és hogy ez mennyire fontos és jó feladat. És a legjobb, hogy az AI-nak nem volt nagyon választási lehetősége, de észrevett egy furcsa viselkedési mintát, és úgy döntött, hogy annyi adatot generál, amennyit bír, ezzel késleltetve az ajtó nyílását, és a biztos halál közeledtét. Szeretem, mikor az AI-k nem kinyírni akarnak minket, hanem ténylegesen megvédeni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr6116808446

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása