Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns - A mélység hangja

2022. május 17. - Wittigen

A Hafguva jégtörő hajó a sarkköri óceánokat járja, gázlelőhelyek után kutatva ott, ahol az utóbbi években elolvadt a jégpáncél, de nem járnak sikerrel, és már épp visszafordulnának, mikor a szonárral hangokat érzékelnek mely a tengerfenékről érkezik. Vajon mi lehet, talán a sokat áított és dollár millókat érő gázdepó, vagy tán valami teljesen más?

Egy gyönyörűen kivitelezett, kevés helyszínen (egy hajó néhány kabinja) játszódó Lovecrafti thriller, melyre szerintem megéri ráfordítani a maga 30 percecskéjét. Ugyan egy bizonyos jelenettől nyílvánvaló, hogy mi lesz a végkifejlett, és hogy miért nem jó ötlet az, de a nagy felfedés után is képes a képernyő előtt tartani. Többet nem igen tudok mondani róla, annélkül, hogy ne keveredjek spoileres terrritóriumra. Úgyhogy jöjjön a kisfilm!

Aztán olyan jó Weyland-Yutani viselkedéssel, persze hogy oda megyünk, ahol egy a Great old one-ok közül kiszabadult, mert nekünk kell belőle.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr5017275242

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása