Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: ATROPA

2015. április 09. - Wittigen

Egészen pofásan elkészített kisfilmre bukkantam az este, amit szeretnék veletek megosztani. Esti rövidfilmünk címe: Atropa.

Történetünk egy Atropa nevű kutató hajó körül bonyolódik, mely perpillanat az űrben sodródik. Freeman százados a fedélzetére lép, hogy átkutassa. A személyzet ép és sértetlen, de valami mégsem stimmel.

A film nagyon alacsony költség vetéssel és nagyon sok kreativitással készült. A videóban látható eszközök nagy része practical-effect. Pl.: a százados tablete egy mozgásérzékelős ledszalagsor és egy plexilap összeházasításából született. Mivel pénz szűkében voltak, ezért egy előre megépített űrhajó díszletet használtak. A kihívás ebben az volt, hogy, a bérelt díszlet nagyon sok független produkcióban szerepelt már. Így sokkal nehezebb volt egyedi helyszínt kreálni belőle. A sötét stílusnál a '70-es és '80-as évek sci-fi filmjei szolgáltak inspirációval. De nem kell szégyenkezni a készítőnek, hisz a limitált pénzügyi ráfordítások ellenére a digitális effektek megállják a helyüket, és kölcsönös összhatásban vannak a valós díszletelemekkel.

Via.: vimeo nofilmschool

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr237352640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása