Sötét jövő

Filmajánló: A végtelenség metrója

2016. március 02. - Wittigen

Gondolom mindenki ismeri a Möbius szalagot, de ha nem, hát íme, ő az: 

Ugye hogy mindenki ismeri? A következő cikk félig meddig vele van kapcsolatban.

A Möbius-szalag kétdimenziós felület, aminek különlegessége, hogy csak egyetlen oldala és egyetlen éle van. Felfedezője August Ferdinand Möbius német matematikus és csillagász.

                                                                                                                             -Wikipédia-

Ismerkedjetek meg a Moebius című argentín sci-fi-vel, amely nem máshol játszódik, mint az argentín metróban, ahol mit ad isten eltűnt egy metró szerelvény. Igen, eltűnt, jól olvastad. Ekkor  az üzemeltetésért felelős igazgató felkéri az alagútrendszert tervező iroda egyik munkatársát, Daniel Prattot, hogy működjön közre abban a vizsgálatban, amelyet az elvesztett szerelvény felkutatására indítanak. Mielőtt azonban a fiatal matematikus végére járhatna a rejtélynek, újabb váratlan esemény történik.

A film A.J Deutch azonos című regényén alapul, azzal a kivétellel, hogy nem Bostonban, hanem Buenos Aireben játszódik. Ez a film anno az akkor alapított Filmakadémia első befejezett filmje. Kis költségvetéssel, de nagy gonddal készült. A filmben nem az élet napos oldalát láthatjuk, hanem inkább a sivár pusztulatát a Buenos Airesi életnek, és a metrónak.

Gustavo Mosquera filmje, amelyet a Buenos Aires-i Filmakadémia hallgatóinak közreműködésével készített, öt kategóriában is felkeltette az argentin filmkritikusok figyelmét, sőt a nemzetközi filmfesztiválokon is számos díjat gyűjtött be (Miami, Bangkok, Bécs, Havanna).

Érdemes megtekinteni a filmet. Szerintem rendelkezik egy olyan atmoszférával, amelyet csak az ehhez hasonló filmek tudhatnak magukénak. Nevezetesen látszik rajta, hogy nagy gonddal készítették, és belefektették minden energiájukat. Olyan ez a film, amely a fotelben tud tartani, úgy, hogy nincsen se durrogtatás se CGI orgia a filmben.

Ha felkeltette azt érdeklődésedet: >ERRE<

via félig: sfmag.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr108434478

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása