Sötét jövő

Filmajánló: Upgrade

2018. október 29. - Wittigen

Nem is tudom, hogy hol kezdjem... E blog írójaként hobbim a tudományos fantasztikum, és minden ahhoz kapcsolódó dolog. Ugyanakkor, vannak a jövőbeni várható tudományos előrelépéseknek olyan területei, ahol pedig ön magamnak, illetve pontosabban a hobbimnak mondok ellent. Példának okáért az életemben legalább (egyenlőre, de a lista CSAK növekedhet) három dolog legyen analóg: a kocsim, a házam és a testem (a testnél kivételt képeznek az esetleges művégtagok, de remélem ilyenre nem lesz szükségem). 

Meddig vagy hajlandó elmenni, ha életedre tolószékbe kényszerülsz, és a feleségedet pedig brutálisan meggyilkolták a digitális rendszerben egyszerűen arctalan alakok ki tudja milyen okokból? Grey egy analóg ember, akiről mondhatnám, hogy égő gyűlölettel tekint az MI-re, pontosan ezzel a dilemmával néz szembe, míg egy nap lehetőséget nem kap. Természetesen az alku kétélű dolog, és neve is van: STEM. Ketten felgöngyölítik az esetet, de a kimenetel kérdéses.

Az egész filmben a leginkább az implantok tetszettek, nevezetesen a karba építhető fegyver, illetve egy másik rendszer, ahol a csóka be volt huzalozva (pont, mint a Shadowrun világában, ahol reflex gyorsulást kapsz). Szóval összességében mérve nagyon meg vagyok elégedve a kitalált implantok milyenségével és minőségével, valaki megfelelő mennyiségű kutatómunkát fektetett bele. A kamera mozgás illetve a CG is kimondottan ízlésesre sikerült, a fixált (karakter mozgását követő) kamera elemek nagyon egyedivé teszik az eseményeket, az eszközökről (autó, szem implantok, holoképernyők stb), pedig nem tudom megállapítani, hogy hol kezdődik a valós díszlet elem, és hol a digitális. Trailert nem adok (mert annak a művészete elveszett), és ne is nézzetek, mert az mindent elmond. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr5014211081

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása