Sötét jövő

Félmesterséges esti természetes világítás

2018. november 06. - Wittigen

Messze keleten vannak őrült ötletek. Írtunk már az Afrika élhetőbbé tételét célzó ötletről, vagy egy permanens Hold bázis kialakításáról ezek japán ötletek voltak, de most a kínaiak is beszálltak az ölet börzébe, nem is akárhogyan. Ők bezony a holdfénnyel fognak világítani. Mesterséges hold fénnyel.

Csengtu városkájában ez egyik vállalkozó igen grandiózus tervet dédelget. A Chengdu Aerospace Science and Technology Microelectronics System Research Institute Co., Ltd. (a kínai űrkutatás fő alvállalkozója) 2020-ra az egész várost egy műhold rendszerrel szeretné kivilágítani az űrből. 10-80 km átmérőjű körben lesznek képesek szürkületi világosságot gyártani, a pozicionálás meg méteres pontossággal fog működni. Az ötlet nem annyira földtől elrugaszkodott, norvégiában már alkalmazták, igaz ott napfénnyel világították meg a várost, és nem az űrből.  Vu Csunfeng a CASTMSRI vezérigazgatója szerint 2020-a élesítik a projektet, melynek tesztelése évek óta folyik, és sok lehetőséggel kecsegtet. Azonban sokan több problémát is felfedezni vélnek. egyáltalán hogy fog ez az eszköz Csengtu felett maradni? Jelenleg az egyetlen stabil pozíció a Föld körül az a geostacionárius pálya, de Csengtu 30° a felett helyezkedik el. Továbbá magáról a műholdról semmi információ nincs, csak annyi, hogy 8x annyi fényt fog kiadni magából, mint az igazi Hold. Lehet ez is csak egy PR mutatvány, mint anno az emeletes busz volt? Nem tudom, de az biztos, hogy kiderül 2020-ban. Vagy valamelyik Múltidéző cikkünkben :D

via.: People China

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr7814310319

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása