Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Nanorobotos történet

2019. április 03. - Wittigen

Milyen messze mennél, ha megváltoztathatnád a kinézeted vagy képességeidet? Feladnád érte a szabadságodat? A jövőben a BAUA törvény elfogadása miatt mindenki nanorobotokkal lesz beoltva, és csak egy telefonos alkalmazás kell, hogy máshogy nézz ki, vagy épp fogamzásgátlód legyen. De a rendfenttartóknak meg van a lehetőségük, hogy paralizáljanak téged. Megéri a szexibb kinézetért fizetett ár?

Leginkább tetszik a rövidfilmben az az ötlet egyszerűsége. Teljességgel hihető, hogy a jövőben bevezetésre kerül valami ehhez hasonló, a Plurality című kisfilmben már találkozhattunk ennek a DNS azonosításon alapló kisöccsén, ami szintén egy hihető változat, noha ott nem volt bénítás, csak városszerte lezárás, csak az üldözött személynek. A tech hátulütőit is kimondottan jól megmutatja, pl amikor az örömlányt egy pendrive-val kiütik, vagy az utolsó csavar a főszereplőknek. Nekem kimondottan tetszett, mind a felhasznált VFX (külön rajongok az olyan dolgokért, amelyek hihetően néznek ki, és nem csak egy bőr alá ültetett hologram kivetítő a telefon) mind maga a történet. A készítők pedig abban reménykednek, hogy ez a proof-of-conceptnek szánt kisfilm felkelti majd valaki figyelmét (lehetőleg a Netflix/Amazon-ét), és sorozat lesz belőle, de egyenlőre ennek nem igen látom nyomát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr614719753

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása