Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Szellemírtók Afrikaan változat

2019. április 07. - Wittigen

Baxter Zevcenko az unalmas hétköznapokon pornófilm kereskedő,de lehet, hogy most sorozatgyilkos. Legalábbis a barátnője eltűnt, és ő a főgyanúsított az ügyben. A nevének tisztásáért Cape Town legrészegebb fejvadászához, Jackson ‘Jackie’ Roninhoz fordul, mit sem sejtve arról, hogy Ronin másfajta fejvadász, és nemsokára fejjel előre bele lesz a város természetfeletti dolgainak közepébe rángatva. Dél-Afrika sok emlékezetes filmet adott már nekünk: Elysium, District 9, Chappie, de most itt van proof-of-concept film, ami, ha kapna valahonnan támogatást, akkor ő is seperc alatt kultfilmé válhatna.

A kisfilm alapját a közkedvelt délafrikai urbanfantasy könyv adja, az Apocalypse Now Now (szerintem meg fogom szerezni már jön is), melyből a rendezőnek Michael Matthewsnek feltett szándéka egy egész estés filmet rendezni, és ez a 7 perces sűrített változatot közvéleménykutatásként készítette el Terri Tatchell-el együttműködve, aki a forgatókönyv első vázlatát írta, aki amúgy a District 9-t is elkövette (segítek, ő Blomkamp felesége), és ha minden összejön, akkor a teljes filmért is ugyan ez a  rendező-forgatókönyvíró páros fog felelni. Remélem meggyőző lesz a pénzeszsákoknak is ez a 8 perc, mert ez bizony, mozi anyag, és én beülnék rá.

Bónusz vicces dolog: Ronin magyar ;) mindenhol ott vagyunk.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr4214719909

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása