Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Egy lecsúszott ügyvéd esete egy intergalaktikus ügyletben

2019. április 27. - Wittigen

Henry, egy lecsúszott ügyvéd egy furcsa helyen ébred egy italozós este után. Pontosabban egy szobában, egy hölgyeménnyel, aki közli vele, hogy ő bezony ki lett választva, hogy az emberiség nevében üzletet kössön. Csakhogy Henry cseppet sem érzi magát megfelelőnek erre a célra. Hát még amikor megtudja a feltételeket.

Valamiért, nem tudom az okát, két fajta történet mesélés nagyon a szívemhez nőtt. Az egyik ilyen Stephen King Mobil című könyvében is megjelenő motívum, amit én egyszerűen "on the road" mesélésnek hívok (a lényeg az, hogy a történet út közben történik meg, de az útnak egyáltalán nincs célja, azon kívül, hogy menjünk). A másik a kevés helyen és kevés karakterrel operáló filmek/könyvek. Az utóbbi egyedi nehézségekkel rendelkezik, mivel nem áll rendelkezésedre kiterjedt mennyiségű vizuális vagy cinematogrráfiai megoldás. Három fallal és a színészek ügyességével kell dolgoznod, no meg egy nagyon jó forgatókönyvvel. A Végső ajánlat a DUST sci-fi rövidfilm aggregátor csatorna első önálló és eredeti kisfilmje, mely elég magasra teszi a lécet. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr9314752849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása