Sötét jövő

Half Life 3: Project Borealis és Boreal-Alyph

2019. július 14. - Wittigen

A PB csapat csínján bánik a friss hírekkel (bár mondjuk ez azért van, mert ég a kezük között a munka). Kaptunk is új videót, mely a fejlesztéseiket részletezi. És hírt hozok egy másik HL3 projektről is, ő az Alyph nevű. Lássuk miből élünk! 

Project Borealis 5. update

Igen csak kitettek magukért a srácok. Új tervek, első pálya (habár még csak ún.: placeholder grafikai elemekkel is), de már most komolyan néz ki, illetve új fejlesztett fizika a játékhoz.

Íme az első "élőkép" a játéból. 

Az első bemutatott pálya egyik épületének látványterve Szintén ugyan azon pálya konténeres szakaszának terve, a sarokban tippem szerint a DUGA radar elemi vannak
A Combine helyőrség előtti jégbarlangos pályaszakasz
Első körös jégplatform dizájn. Xen faunás/flórás jégbarlang. Érdekes ötlet, mert tudjuk, hogy a Xen a Combine elől menekült, de a második részben nem igen kaptak szerepet.
Kifelé a bányából A készülő ravenholmi demo pálya egyik belterének terve.

Kaptunk néhány karakter/ellenfél tervet is, illetve láthattuk a Combine megszálló erőket (illetve az őket vezérlő intelligenciát működés közben). 

Tippre ez egy ravenholmi zombi lesz Vortigaunt dizájn
Alyx kinézetének újragondolása Hófehérke osztag, avagy a sarkköri különítmény.

 És néhány eszköz tervet is láthattunk felvillanni a bemutató során:

A combine monitorok újratextúrázott, nagyfelbontású, nagy poligonszámú modelljei, melyet a nulláról kreáltak meg.

Változatok ugyan arra. És a kidolgozott társaik.
Hogy mit keres egy Kispolák a sarkkörön, az egy jó kérédés. Lánctalpas bogár.

 

Itt a videó is, könyvjelzőzve nektek az érdekes részeket:

0:33-tól: jégbarlang pálya fejlődése
2:20-tól helyőrség pályademó demó
6:04-től fizikai ujítások demói
6:44-től új alternatív tüzelésmód demó a Gravity-gunhoz
7:07-től szél mechanika és légellenállás
7:41-től az új fizikai szimulációért felelős motor bemutatása

Boreal-Alyph

 

A PB-nek azonban akad egy titkos kihívója (aki eddig viszonylag keveset posztolt), de végre kiadtak pár percnyi játékmenet vidót. A  Keep Away From Fire nevű cég által dajkált Boreal Alyph egy sokkal közelebbi megálmodása lesz az az "Epistle 3"-nak (a PB inkább csak mankóként használja). A KAFF a Source motoron (ellenben a PB-val, akik ugye Unreal 4-re való átvitelen dolgoznak, egész szép eredményeket felmutatva)  hozza majd a játékot, részlet gazdag modellekkel, azzal az aprócska csavarral, hogy hivatalos engedélye van a Source motor használatára, csak úgy mint a Black Mesa játéknak, melyet ugye árulnak is a Stamen (amúgy megéri megvenni, nemsokára jönnek a xen pályák, mellékeltem egy linket)

És nem hagyhatjuk ki természetesen a személyes kedvenceimet sem, a concept artokat.

Alyx conceptartok, szigorúan hideg környezethez
Ugyan az Combine verzióra
Sarköri környezet tanulmány Combine helyőrség

 

A megosztott többségén sarköri tanulmányok láthatóak, mert ugye azt tudjuk, hogy a Ep2 végén Gordonék arra indultak, és a Borealist kutatják, aholis összeér az Aperture és a Black Mesa (azaz a Portal és a HL univerzuma, melynek már volt nyoma a 2. Portal játékban). Azonban az, hogy miért nem fog össze a két csapat, és mért nem egyesítik erejüket (mert mnint az látszik a PB kicsit aktívabb, míg a KAFF-nak az a siráma (kommentek közé tessék benézni), hogy alig talál ingyen is dolgozni hajlandó pályatervezőt).

A VNN YT csatorna is kirakott egy videót (mely jóval átfogóbb képet ad a játék állapotáról), melyet több rajongó is feletébb lehangolónak talált, és köztük én sem nagyon értem, hogy miért éppen a "realisztikus fegyverhasználatra" és hangokra fektetnek hangsúlyt (az, hogy az ellenfeleket vezérlő MI kap egy kis ráncfelvarrást az oké, az eredeti vezérlés nagyon buta volt), a HL soha nem erről szólt, többek között erre is reagálnak abban a fentebbi "sirámban". Ami továbbra is fura, mivel VNN a következőt mondja: "A fejlesztők adtak egy változatot, amit én kipróbáltam". Ha szerinük elavultak a pályák, akkor miért azt a buildet adták oda neki???

via.: Project Borealis, Moddb, KAFF, VNN

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr9314749023

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása