Sötét jövő

Nekrotronic - a démonok köztünk neteznek

2019. augusztus 13. - Wittigen

Mielőtt átvettem az oldal írást, azelőtt sok érdekes filmnek a megismerését köszönhettem neki. Furcsa, de egész jól összerakott sci-fik, melyekre magamtól nem feltétlen találtam volna rá. Részemről régóta keresek olyan egyedi kisfilmeket vagy rendes filmeket, melyek valamilyen szinten formabontóak, de mindig belefutok olyan problémákba, melyek az amúgy is B kategóriás filmeket lejjebb cibálják a ZS betű felé, de néha valaki gondol egyet, és elhatározza magában, hogy lehet ezeket jól is csinálni.
Hasonló elgondolástól vezérelve született a Kung Fury című zseniális zsaru-comedy VHS mozifilm őrület is, mely azóta elég sok nagy nevet bevonzott az egész estés film elkészítéséhez. Most ausztráliából is becsatlakoznak a retro horror-sci-fi VHS korszak felélesztésébe, egy technomágiás, démonos, lökött sci-fi-horror keverékkel, ahol még Monica Belluci neve is feltűnik, bár az Matrix 2 béli szerepe után őszintén én nem ismertem fel, és igazából nem ő viszi a filmet a hátán. A Nekrotronic Howard Howie és haverja szippantósként élik az életüket, ami nem éppen ideális munka, ha engem kérdeztek, csak, akkor, ha önként választottátok azt nem pedig kényszerből. Aztán az író-rendezőpáros csavart egy ügyeset a jó öreg "démonok hogyan szállnak meg testeket" tematikán. Felhasználták azt a cseppnyi tényt, hogy manapság már mindenkinek van okostelefonja, és hogy a Pokemon Go és az Ingress kevert valóságú játékai mennyi embert értek el. Igen, a telefonod portál a pokolba. Na jó, csak majdnem, de kiderült, hogy a démonok kompatibilisiek az internettel, és egy Daemokon nevű appon keresztül bárkit meg lehet szállni. Huhh, lehet káros a mobiltelefonozás? Na szóval Howie haverja történetesen rá van függve a játékra, és lépten-nyomon ezekre vadászik, míg véletlenül fel nem ébreszti a démonvadászt Howieban, önmagát meg kinyírja. Ez a film kb első 20 perce.

A film nem veszi magát komolyan, de ennek ellenére nagy hangsúlyt fektettek minden másra. A karakterek dumái pont oda illenek, ahová szánták őket, az eszközök és díszlet elemek pontosan úgy néznek ki, mint amilyen célra szánták őket, és a rettegett hegesztőszemüveg multifunkcionális eszköz is csak egyszer jelenik meg a filmben, de legalább megfelelő módon át van alakítva. A díszletek szintén dicséretet érdemelnek, a démon 3D nyomtató ötvözve egy ledpentagrammával friss megvilágításba helyezi az amúgy krétakörök és gyertyák által uralt látképet. A fegyverek és ruhák szintén megérnek egy külön misét, hát még a démon hotspotok és a csapda kockák. A ruhákat külön kiemelném, mert valószínűleg valami boti motoros cuccból vannak, de egy minimális átalakítással (egy gravírozó bites Dremellel) megadták neki azt, amitől átavanzsált céleszközzé. Továbbá az összes felhasználó felületet alaki olyan tervezte, akinek szintén tele lehet a hócipellője a nem funkcionális panelekkel, úgyhogy kezdve az apptól egészen a monitorokig, minden él, és nincs rajtuk felesleges matrix eső jelleg adatfolyam mert az cool. Illetve a bázis. A BÁZIS. A legtöbb ilyen típusú film általában a díszleten az, vagy valami a díszletbe nem illő tárgyon (pl full fém űrhajóban egy fa fogazatú fűrész) hasal el (rögtön az ergya szövegkönyv után), melyek ugyan apró, de igen fontos részletek. Nos ilyenről itt szó sincs, mindennek ez utolsó szegig megfelelő helye van. Szerintem még használhatnak néhány helyen bolti maszkokat is, de jó minőségűek és/vagy jól vannak ötvözve digitális effektekkel. Le a kalappal a készítők előtt.

Nekropod Nekromon Go UI Démonírtók bázisa Megszállás elleni védőruha Csapdakocka
Fene Nagy Plazma Stukker Egy másik UI Hegesztőszemüveg multitool Démon arckép Még nagyobb plazma ágyú


Az őszintét megvallva, úgy ültem le megnézni a filmet, hogy nem sok reményt fűztem hozzá, mert volt már hasonló démonos-megszállós fim, amit nagyon ajánlottak (Knights of Badassdom, ami a húzónév ellenére is nagyon ZS katos volt), de ez kellemes meglepetést okozott, és nyugodt szívvel tudom ajánlani. A Rotten tomatonak meg nem kell hinni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr715007794

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása