Sötét jövő

XCOM műveleti kézikönyv: Függelék

2019. november 24. - Wittigen

A viszonylag sikeres XCOM műveleti kéziköny avagy dolgok, amiket egy ügynök NE tegyen meg sorozatnak ugyan már vége, de most találtam egy jegyzetet a gépemen, amiben olyan szabályok voltak kigyűjtve, melyek nem kerültek bele az eredeti 171 szabályba. Íme egy rövidke szemezgetés a spacebattles vonatkozó fórumposztjából.

1) Igen, a hajózó állomány tagjai között van egy génmódosított John Shepard nevű személy. Nem, nem szedi fel az összes "szexi nőt".
1a) Nem, a férfiakat sem viszi ágyba.
1b) Nem, nem kérhetitek meg, hogy lefejeljen egy Mutont.
1c) Míg a hajózó állomány listájában szerepel: Shepard parancsnok, Alenko Hadnagy, Williams hadnagy a 3 semmilyen formációban nem hált együtt és nem is fog.
1ca) És nem most fogja valamelyiküket otthagyni egy nukleáris robbanásban.
1cb) A legutóbbi eset nem számít, az a bomba nem is robbant fel.

2) A HALO játékokból származó referenciák kezdenek unalmassá válni, mai naptól tiltottnak minősülnek. Csak azért mert kapsz egy Titán páncélt még nem tesz Spartan katonává.

3) XCOM veteránoknak tilos "A-Team"-ként hivatkozni magukra, valamint az "A-Team" című sorozat főcímdalát üvöltetni a bázis kommrendszerén, mikor bevetésre indulnak.

4) Minden MEC pilótának mostantól tilos gyalogsági aknát szerelni a kinetikus öklökre. Egy ilyen modul cseréjének költsége CSILLAGÁSZATI.
4a) Akkor is tilos, ha együtésből megölt egy Sectopodot.
4ab) Az osztagnyi elit Muton nullázása nem változtat a szabályon
4ac) Akkor is tilkos ha Bradford vagy Dr. Vhalen engedélyezi.
Megjegyzés: Mai naptól fogva mindegyik kinetikus modult robbanóanyaggal szereljük, Dr. Shen pedig megkezdte az új MEC egységek tervezését, a terepen szerzett tapasztalatok fényében.

5) Mindenkit nyomatékosan kérünk, hogy ne programozza át a gyakorlótér belső kommrendszerét, hogy Mr. Trogue-től idézzen.
5a) Ez nem felhívás volt arra tekintve, hogy mindenki kezdjen el úgy beszélni mint Mr. Torgue.
5b) Handsome Jack hangja nem nevezhető pozitív változásnak.
5c) A SHIV karbantartó személyzetet senki ne nevezze "mechromancer"-eknek.

6) A MEC pilótáknak a mai naptól kedve tilos a belépés Csontváz páncél tárolóba.
6a) Ugyan a Pók MEC működő, de nem pénzügyileg működő koncepció.
6b) [TÖRÖLVE] hadnagy ugyan büntetésnek néz elébe, de megtarthatja a 22 szigonykilövőjét, amit a MEC egységére szerelt. Eltávolításuk több időt venne igénybe, mint új kilövők készítése.

7) Egy Etheral Pszí Pánik támadására tilos "a félelem arcába való bámulás" ként hivatkozni.
7a) Továbbá a kinetikus öklökkel szerelt MEC pilótáknak tilos a "BÁMULJ DREDD ÖKLÉBE" válasz.

8) A látható negatív hatások miatt az X-Ray fordító használata engedélyezett a MEC robotokon.
8a) A Dawn of War videójátékokból származó idézetek továbbra is tilosak, akkor is ha a "Elpusztítani jöttem téged" kibaszott ijesztően hangzik az ufók nyelvén.

9) Ne próbáljátok megismételni [TÖRÖLVE] újonc 3-as gyilkosságát, melyet egy medkittel, egy téglafallal és egy kerti törpével sikerült végrehajtania. Igen, gyönyörű látvány volt, igen mindenki legalább már 10-szer látta a videót. De sokkal inkább volt kétségbe esés és puszta szerencse keveréke, mintsem előretervezésé. Plusz az ellenség most már ódzkodik a kerti törpéktől.
9a) Minden kerti törpe figura mostantól ki van tiltva a bázisról. Ez arra az emberre is vonatkozik, aki ilyen gnómokat akart a kinetikus ökölre szigszallagozni. Tudunk rólad.

10) Az X-COM felszerlés használata személyes célokra pl.: küldetés alatt rivális EVE Online cég vezetőinek lakását megtámadni szigorúan tilos.
10a) Nem, nem játszattok EVE Online-t a központi irányító teremben.
10b) Ami azt illeti semmilyen játékot.

11) A bázis személyzetnek mostantól tilos az EXALT katonákra mint "eretnek" hivatkozni. Hasonló képpen a lángszóróval szerelt MEC egységek tilos az "ÉGESD EL AZ ERETNEKET" mondat üvöltése. Nem vallási mozgalom vagyunk.
11a) Nem, nincsen tervben egy XCOM hatalom átvétel, és a Parancsnok istenítése. A Parancsnok taktikai zseni, és a puszta öklével verte agyon azt a Mutont, de attól még csak ember.
11ab) A Parancsnok nem szerénykedik. Komolyan.
11b) Nem, az ezredes és Dr. Vahlen nem hálnak együtt.

12) Számtalan HR panasz átvizsgálása után, aki a női MEC pilótára, mint "Bolter bitches" ként hivatkozik az mostantól szexuális zaklatást követ el, és Dr. Vahlenhez küldjük büntetőszolgálatra.

13) A mérnöki személyzetnek: az azonnali gyártósor élet és halál között dönthet. Ne terheljétek feleslegesen.
13a) 40 pár bilincs esztergálása 2 perc alatt nem minősül üzembe helyezési tesztnek.
13b) Ahogyan 100, csak Dr. Vahlenre illő bőr domina ruha legyártása sem. Megjegyzés Dr. V-től: Aki megszerezte azokat a méreteket, azt személyesen fogom kibelezni.
13c) Dr. [TÖRÖLVE] hozzáférése a műhelyekhez a továbbiakban határozatlan ideig felfüggesztve.

14) Ha a saját javaslatodon röhögni kezdesz, nem.
14a) Ha a javaslatodon a Pranacsnok kezd röhögni, Nem.
14b) Ha a javaslatodon Dr. Shen kezd röhögni, NEM.
14c) Ha a javaslatodon Dr. Vahlen kezd el röhögni, ki vagy rúgva.

15) A csapatnak, akik pszionikát alkalmazva megtáncoltatták a teljes amerikai kongresszust a Gangnam Style koeográfiájára, mindenki azonnal jelentkezzen raportra.
15a) Nem számít, hogy 42 millióan látták. Nem ismételhetitek meg. Megjegyzés: úgy tűnik, hogy a befolyó támogatás kimagasló minden résztvevő országtól.

16) Ne hivatkozzatok a központi irányító teremre, mint Csillagkapu Parancsnokság. Igen tudjuk, hogy a NORAD alatt van, de ez nem változtat semmin.
16a) Nem, nincs a birtokunkban Csillagkapu. Igen, átvizsgáltuk a raktárakat.
16b) Mostantól tilos a Csillagkapu vagy Kvantum tükör alapú technológiák kutatásának kérvényezése.
16ba) Akkor is, ha Dr. Vahlen személyes kihívásnak veszi.
16bb) Akkor meg főleg, ha Dr. Shen veszi személyes kihívásnak.

17) A Szellem páncél kibelezése, majd egy kék rendőrségi fülkére való felszerelése, majd véletlen helyeken való felfedése a "Tardis" hangeffekt kíséretében csak az első pár alkalommal volt vicces. Megjegyzés: a megszálló erők soraiban pánikot és rendezetlen visszavonulást lehet megfigyelni több ilyen helyzetben. Javaslat: bárki is felelős azért a barkácsmunkáért, nem tudná tiszteletét tenni néha Londonban? Névtelen komment: Csak egyszer használtam, az is Bristolban volt, túl nagy volt a civil érdeklődés, szóóóóval, a Doki létezik?
17a) Ne kérvényezzétek Dr. Shennél, hogy csináljon nektek egy szónikus csavarhúzót. Még mindig a sajátján dolgozik.

18) Nem tudunk alakváltó MEC egységeket fabrikálni, legalábbis nem biztonságosan. Ne kérvényezék a repülővé alakuló MEC egységeket.
18a) Az autóvá alakulókat sem.
18b) Míg fordítva menne, a pénzügyi forrásainkon túlmutat egy repülőből MEC-é alakuló egység kifejlesztése.
18ba) AZONNAL SZÜNTESSÉK MEG A KICKSTARTER GYŰJTÉST!

19) Az orbitális pályáró való nukleáris csapás nem elfogadható taktika. Túl nagy lenne a veszteség, és a megszállókat hasonló stratégia bevetésére ösztönözhetné.
19a) Azonban egy orbitális pályán lévő célpontra mérendő atomcsapás működő taktika.
19c) Új-Fundland kivétel volt.
19ca) A kivételeket a pranacsnok dönti el nem a csapásmérő osztag aki jelen van a helyszínen.

20) Abban az esetben, ha a másodlagos fegyvered elsütése megsérti az INF-szerződést, ideje átvizsgálásra leadnod a fegyvert.
20a) Hasonlóképpen, ha a másodlagos fegyverednek nagyobb ütőereje van, mint a járművekre szerelt fegyvereinknek. A gépészek beszélni szeretnének veled.

21) Minden személyzeti tagnak mától tilos fanfiction oldalak (Wattpad, AOO stb) látogatása, és ott bejegyzések közzététele. Mi nem világos abból, hogy titkos szervezet? Feketébb a feketénél, nem szereplünk semmi aktában. Mit olyan nehéz ezen megérteni.
21a) [TÖRÖLVE] közlegény a következő hónapokra elvesztette az internet hozzáférés privilégiumát, az általa posztolt Prancsnok x Dr. Vahlen pornográf írása után, és Dr. Vahlen alatt fogja tölteni a büntető szolgálat idejét. Mondanom sem kell, sem Dr. Vahlen sem pedig a parancsnok nem volt lenyűgözve lírai képességeiden.
21b) A PR osztály úgy informált, hogy talán mégis hasznunkra válhatnak az ilyen történetek. De csak semmi név vagy helyszín említés. Megjegyzés: A parancsnok köszöni a hősies megjelenítését.

22) Minden osztag parancsnoknak: ne hozzatok karakter lapokat a küldetés ismertetőre.
22a) Ugyaz az "Idegen Atlasz" egy lenyűgöző munka, azt se hozzátok.
22b) 22a szabály érvénytelenítve, 18% százalékos elhalálozási ráta csökkenés tulajdonítható az Atlasznak.

23) Magas rangú tisztekről készült erotikus rajzok publikálása az interneten büntető szolgálatot von maga után vagy Dr. Vahlen vagy Henderson őrnagy alatt, vagy a megsértett rangtól függően a parancsnok reggeli kávéjának elkészítésre lesz kirendelve az illető.
23a) Bárki is volt, az aki Dr. Vahlenről és a Parancsnokról készül, anatómialaiag megkérdőjelezhető képet rajzolta, kérlek jelentkezzen a fegyvertárban a robbanó mellényért, kérlek próbálj meg minnél több idegent magaddal vinni a másvilágra.

24) A különböző tömegpusztító fegyverek minimum biztonsági távolsági a következő képpen alakulnak:

Repesz és tüskegránát 6 méter
Plazma gránát 10 méter
Rakéta és Gránátvetők 15 méter
Dr. Vahlen dühe 200 méter
Henderson őrnagy ötletei 600 méter
Dr. Shen haragja 5 kilométer
A Parancsok haragja Mars keringési pálya

 

25) A parancsnoknak leszállított, miniatűr "mantra reaktort" készítő személy jelentkezzen a fejlesztési osztályon. Az a szar működik, és a düh táplálja.
25a) Nem [TÖRÖLVE] százados, semmiképp nem fogunk egy hasonló, de szexuális vágyakon táplálkozó reaktort csinálni, és azt Dr Vahlennek, vagy Dr. Shennek adni, és TE sem teheted meg.
25ab) Mivel hiába tiltottuk meg, a Kap. Jack Harkness 25a) pontban említett reaktor 2500 km-es körzetében nem tartózkodhat.

26) A szervezet minden tagjának tilos résztvenni bárminemű ComicCon-on a bevetési felszerelésükben.
26a) XCOM fegyverek és páncélok replikájának árusítása nem engedélyezett, attól föggetlenül sem, hogy mennyi pénzt hoznak a konyhára.
26ab) A gyártósorokat terepasztali játékok bábuinak gyártására használni tilos. A Games Workshop nem egy EXALT fedőszervezet.

27) A parancsnok figyelembe vette a nem engedélyezett éles teszteket, és úgy döntött, hogy engedélyezi a zaj alapú támadásokat. Vegyétek figyelembe, hogy a taktika nem fog működni a Chryssalidákon, illetve váltakozó sikere van minden más idegen lényen. Néhány Skyrangert kiválasztottunk, és külső hangrendszert szereltünk rá. A pilótáknak tilos az előre programozott hangfájlok megváltoztatása, melyek jelenleg a következőek:
- Fehér zaj
- Sugárhajtóművek felerősített hangja
- Denevér/bálna szonár ping
- THX felerősített hangeffekt
- Dr. Vahlen szexi nyögései bárki is szerezte meg a felvételeket, Dr. Vahlen és a Parancsnok a vallatóban vár.

Ha tetszett, itt megtalálhatjátok az összes x-commal kapcsolatos posztot.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr3814546194

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása