Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Skywatch

2019. december 19. - Wittigen

Általában a mindenféle címszavakkal, mint pl.: ambiciózus, zseniális stb ellátott YT kisfilmeket messze elkerülöm, mert halottul gyatra minőségűek. Azonban a kivétel erősíti a szabályt, főleg, hogy Jude Law is szerepel benne. Noha csak pár másodpercre.

Ebben a jövőben az Amazon akit itt épp NexPortnak hívnak, megvalósította a drónos házhozszálítást, de mint mindig itt is elkövettek egy BKK szintű hibát, és két kölök bele tud nyúlni a rendelések céljába és összekeverni azokat. Mint amolyan esti szórakozás. Vegánnak hambit küldei, egy dagadt fószernek meg a vegán csaj spenót turmixát. Aztán az egyik ilyen eltérített drón megkergül, és lezuhan a háztetőre, szóval két szereplőnk fölcaplat a tetőre, hogy bezony ezt helyre kell tenni, mert erősen rákefélhetnek. És még hogy rákefélnek... Az első videó lett volna az eredeti nyitó jelenetsor, de úgy tűnik nem lett rá elég pénz, de szerencsére elkészítették mint storyboard.

Ez a 10 perc 6 év munkájának szerelem gyereke volt, természetesen mint sok másikat , ezt is a Kickstarter keltett életre, és 3 év kellett a Kick indításától a kész filmig, de legalább leszállították. A minőség pedig nem hagy kívánni valót maga után. Majd a lentebb látható videóban is látszik majd, hogy a jelenetek nagyon nagy részét kiegészítették valami vfx-el, de ezt olyan jól tették, hogy elsőre nem mondtam meg, hogy pl a NexPortos rendelő dobozkák azok nem fizikai díszletek, hanem digitális utó munkával került oda. 

Mint sok oly másik társa, a Skywatch is úgy készült, hogy talán esetleg lehet belőle valami, hátha valamelyik nagy stúdió felkapja (nem is értem, hogy a stúdió mért nem kutat a neten, és veszi fel őket, nagyon sok zseniális ötlet, és megvalósított proof-of-concept kisfilm van, melyek eredetiek, és nem valami remake vagy reeboot). A rendezőt sem kell félteni, a Sintel című Blenderrel készült kisfilm, mely az harmadik nagyobb Blenderes film volt, illetve az Agent 327 is az ő nevéhez köthető valamilyen módon, szóval van tehetsége a rendezőnek az látszik, és bezony látszik a Skywatch-on is. És a végére, egy kis gyorstalpaló, hogy hogyan szerezz híres színészeket a kisfilmedhez. Segítek: rohadt sok mázli kell.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr4815358570

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása