Sötét jövő

Filmajánló: Promare - a tűzről pattant anime

2020. június 04. - Wittigen

Őszintén szólva, mindenféle elvárás nélkül töltöttem le a filmet, azonban kellemeset csalódtam. Van itt minden: mecha, misztikum, világvége, egyszóval, terülj-terülj asztalkám van. Íme a Promare anime.

Nehéz lenne összegezni az elmúlt 1 óra és 51 percet, hogy mit láttam, de azért megpróbálom: adott egy világ ahol az emberek egy részének van egy olyan képessége, hogy tüzet hordoznak a testükben. Őket hívják Égősnek. Namost persze, hogy ki üt a balhé, elvégre az a lányka sem bírta ki, akiről Stepehn King írt. 30 évvel az Égős mutáció kitörése után egy ilyen végtelen macska-egér harcba zárták Promare városát ahol a tűzoltók és az Égősök vívják véget nem érő csatájukat. Ők valamit felgyújtanak, a tűzoltók meg eloltják. Aztán azért hamar kiderül, hogy valami sántít, és sok ember álarcot hord.

A Promare animét a Summer Wars-hoz tudnám a leginkább hasonlítani. Komplett egyfilmes sztori, egy nagyon kellemes színtónussal és animációs stílussal elkészítve, a zenéről meg már ne is beszéljünk. Netflix lévén ezúttal nem engrish dalokat hallhatunk, melynek talán csak a felirat adna értelmet. Azt nem tudom, hogy kimondottan a filmhez írták e a dalokat, de a készítők szerintem tökéletesen eltalálták, mind a tartalmat, mind a zenei szerelés, és azt is, hogy mikor és hol indítják el. Mechák, űrhajók, tüzet köpdöső emberek, fejtetőre állított, túljátszott harcjelenetek, melyeknél végre nem azt érzem, hogy "máááár megint" hanem, IGEN MÉG! Mondjuk nem véletlen, a Kill la kill és a Gurren Lagann készítői dolgoztak (mondjuk a kettő közül a Gurren nem a kedvencem, de ez most lényegtelen). Kellemes flat animációs stílus, vidám színpaletta, kellemes zene. Szóval ha valami kellemes, könnyed, és fullra fejetetejére állított sci-fi jellegű animét keresel, ahol nem próbálják megmagyarázni a világ értelmét, abban az esetben tegyél vele egy próbát. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr6215651814

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása