Sötét jövő

ZBH 2021

2020. június 25. - Wittigen

ZOMBIK. Hollywood közkedvelt világvége szereplői megelevenedtek! Világvége gyémántfokozatú támogatóink több itthoni laborjából kiszabadult egy zombifikáló vírus, és kissé megnehezíti a mindennapjainkat. Ebből az apropóból mehirdetjük a Zombibiztos ház versenyt. Érezted már úgy, hogy te csuklóból jobb zombi biztos menedéket tudnál tervezni? Mindig is fájtak bizonyos döntések a lokációt vagy a fenntarthatóságot tekintve? Ne is menj továb, csillogtasd meg tehetségedet! Az eredeti versenyt utoljára 2011-ben rendezték meg, és elég nívós alkotások születtek rajta, szerettnénk valami hasonló dologgal előrukkolni. A feladat egyszerű: egy állandó bázis megtervezése a feladatod. Várunk rajzokat, skiccektet, fotómanipulációkat. Azonban nem csak az illusztráció a lényeg, krativitás és a megvalósíthatóság is egyaránt figyelembe fogjuk venni. Hogy azonban emeljük a téteket valós nyereményekkel készülünk nektek, többek között:

  • Világvége tour póló (S - 2XL)
  • Dedikált Bloodlust széria
  • Dedikált Bloodlust poszter
  • Utolsó előtti huszár képregény
  • Mira Grant - Etetés
  • Csepregi Tamás - Szintetikus álom

 

Világ vége körülményei:

Zombik: átlagos mozgási sebeséggel, állati ösztönökkel rendelkeznek, nincs semmi kirívó tehetségük a számukon kívül. Zombivá válni harapás útján, valamint cseppfertőzéssel lehet. Előfordulnak magányos egyedekként, de hordákba is verődnek. Úszni kimondottan nem tudnak, de egy vizesárok nem állja útjukat.

Milyen szintű az apokalipszis: a modern világ minden kényelme megszűnt. Közműrendszer és áramellátás leállt, internet és modern távolsági kommunikáció nem lehetséges. Amennyire te látod a helyzeted, egyedül vagy/vagytok barátaiddal a városban, ahol eddig is laktál. A célod egy állandó menedék létesítése. Azt azonban már te döntöd el, hogy csak magadnak, vagy esetleges túlélőknek, ha vnanak.

Menedék építés felételei: Ahogy jeleztük díjazzuk a kreativitást és a megvalósíthatóságot, így ugyan csak opcionális de erősen ajáljuk, hogy pályaműved mellé csatolj egy rövid összegzést, hogy a menedék elkészítéséhez a felszerelést/anyagokat honnan óhajtod megszerezni.

Nevezés feltételei:

Az oldalhoz adminisztrátorai valamint szerkesztői ki vannak zárva a versenyből, egyébiránt bárki nevezhet.

Nevezés módja:

A pályamunkákat várjuk a sotetjovo2@gmail.com email címre, a tárgyban szerepeljen a ZBH szó, valamint a pályázó neve vagy beceneve ( pl.: ZBH - Gipsz Jakab/Gipsz Janka). Az oldalon publikált pályaművek mellett az a név lesz feltünteve, ami az email “Tárgy" mezőjébe szerepel. A nevezés akkortól számít sikeresnek, mikor a visszaigazoló emailt kézhezkapjátok.

Kategóriák:

A versenyt "Állandó menedék" kategóriában hirdetjük meg. Várunk minden olyan pályázatot, melyek egy hosszabtávú, nem mobilis (de lehet mozgatható része, pl.: quad garázs, vagy menekíthető rész) menedékekkel terveznek.

Nevezéssel együtt járó dolgok:

A nevezésssel feljogosítod a Sötét Jövő oldal csoportot, hogy a beküldött pályaművekből bármikor a jövőben kiállítáts rendezzen/bármikor közzétegye őket a www.sotetjovo.blog.hu vagy a www.facebook.com/sotetjovo/ vagy a https://www.facebook.com/elfujtaalokeshullam oldalon. A beküldött pályamunkákon kívül a pályázó neve vagy beceneve kerül publikálásra más információ nem. A verseny lezárultával a nyertesekkel emailben felvesszük a kapcsolatot a díjak kézbesítésének céljából.

Verseny időtartama:

A verseny nevezési szakasza 2021. április 31-ig tart, a kiértékelés utána következik.

Szabályok:

  • Nyivánvalóan lopott/interneten máshol is fellelhető képpel való pályázás a versenyből való kizárást vonja maga után. Minden beküldött pályamunkát tesztelünk ebben a tekintetben.
  • A verseny egy képes pályázat lenne, ennek keretben szeretettel várunk rajzokat, látványterveket fotómanipulációs technikával készült képeket, modellekről készült fotókat. Ha bármi plussz mondanivalód van a képről, indoklások, stratégiák stb azt megteheted kommentként a képen, vagy a pályaművek mellé küldhetsz egy rövid dokumentumot is. (Ez lehet txt, Word dokumentum, PDF, OpeOffice dokumentum stb)
  • A képeket egy vonatkozó albumba összegyűjtve meg fogjuk osztani, valamint az oldalon is fel lesznek tüntetve. A verseny résztvevőjeként indokolatlan kommentháborúba való bocsátkozás bármelyik másik versenyző képe alatt figyelmeztetést von maga után, 3 figyelmeztetés után az illető munkáját és a nevezőt kizárjuk a versenyből.
  • Amennyiben a versenyből kizárt emberek a szabályok megkerülésével pályaművet juttatnak a versenybe, azt a pályaművet és pályázót is kizárjuk.
  • A pályamunkákat a Sötét Jövő szerkesztői fogják elbírálni.
  • Amennyiben sor kerül közönség szavazásra, abban az esetben a következő szabályok érvényesek:

                  - Tilos fizetett Facebook hírdetésben szavazásra buzdítani.
                  - Tilos kimondottan lájkgyűjtő csoportokban megosztani a szavazást (ellenben tematikus sci-fi                           csoportokban, ismerősök körében engedélyezett a megosztás).

Kezelt információk:

  • Nevező neve
  • Nevező email címe
  • Nevező pályamunkája
  • Nevező postacíme (kizárólag nyeremények postázásának céljából)

A kezelt információkat kizárólag a versennyel összefüggésben használjuk fel – a résztvevőkkel való későbbi kapcsolat felvétel és a ZBH utóélet gondozása miatt őrizzük meg.

Támogatóknak:

Amennyiben nem nevezni szeretnél, hanem a díjak közéfelajánlást tenni, kérlek vedd fel velünk emailen/facebook cseten kerszetül a kapcsolatot. Ilyen féle felajánlást akkor van lehetőségünk elfogadni, illetve később közzétenni, ha az adott felajánlás fizikáisan beérkezik hozzánk. Amennyiben elérhető távolságban van és megoldható személyesen az átvétel, akkor elmegy valaki érte a blog szerkesztői közül, ha azonban postázni kell a költség a felajánlót terheli.

Támogatóink:

Bloodlust

 

FAQ/GY.I.K

Lassan csurrannak-cseppennek a kérdések, gondoltam összeállítok belőle nektek egy listát, hogy egy helyen meglegyen minden.

K: Konkrétan egy épületet kell tervezni, vagy elvont ötletek (parlament elfoglalása, az Egri vár újra erődítése, helyi tesco lerohanása) is versenyeznek?
V: A fent felsorolt opciók bármelyike tökéletesen játszik. A legtöbbünk valószínűleg nem tudna egy épületet felépíteni a nulláról, de egy már meglévőt tudnánk erődíteni. Csak annyi a lényeg, hogy illusztráld, hogy hogyan erődítenéd meg az adott épületeket.

K: Mi a helyzet az ingyenes modellek felhasználásával.
V: Amennyiben 3D modellezésre adod a fejed, azért, hogy magát modellt adj le, vagy arról később renderelt képet, nyugodtan élhetsz az internet és különféle platformok adta lehetőségekkel (SketchUp warehouse, stb, stb) és használhatsz ilyen módon beszerzett elemeket.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr4815948070
süti beállítások módosítása