Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Utolsó üveg whiskey

2020. június 08. - Wittigen

Annyira elegem van a farkas farkasnak farkasa motívumból minden posztapokaliptikus nagy és rövid filmben. Félreértés ne essék, tuti ez lesz az emberek nagy részével egy világvége után, mert minek is újáépíteni, egyszerűbb rabolni.Azonban jó látni néha egy másik tematikát is.

Az "Utolsó üveg whiskey" más, mint a többi posztapokaliptikus rövidfilm, melyek több esetben megragadnak a "szerezzünk néhány konzervet, meg hulla lábáról egy bakancsot" szinten. Az Utolsó üveg látszólag céltalan mászkálás, és túlélés egy megnem nevezett világvége után, ahol karaktereink útjuk során betérnek egy kocsmába, ahol megtalálják a világ talán utolsó bontatlan whiskey-s üvegét. És utána nemsokkal betoppan 3 másik túlélő.

Nem igen találok szavakat. Egy faék egyszerűségű koncepcióval dolgoztak a készítők, de a figyelem ami a díszletekbe és a környezetbe ment, és ezt párosítva a színészi játékkal, tökéletesen elvitte a hátán az egészet. Aztán midenre számítottam csak az utolsó perc csavarára nem, mely kegyetlenül hagy csattanni a valóság kőkemény talaján. Kellemes volt végre egy kicsit más lélegzetvételő posztapokaliptikus rövidfilmet nézni.

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr3615722588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása