Sötét jövő

Rövidfilm kvadráns: Vihar szülte pár

2020. július 23. - Wittigen

Ritkán találok jó romantikus sci-fi filmeket, sőt ami azt illeti, viszonylag ritkán találok jó kisfilmeket, azonban a Youtube algoritmusai néha, hangsúlyozom, hogy néha kapnak egy isteni sugallatot, és tényleg jót ajánlanak megtekintésre. Így találtam rá a Viharra.

A tematika miatt nem tudom, hogy ajánljam megtekintésre barátnővel/pároddal, elvégre az algoritmus szerint, lehet nem is ő a lelki párod, de ha jól működik a kapcsolatotok, akkor valszeg ígyis-úgyis összerakna benneteket, szóval, lehet hogy páros sci-fi :D.

A nem túl távoli jövőben, egy algoritmus dönti el, hogy ki a hozzád illő partner. A részvétel kötelező, és a résztvevőknek 1 éven belül meg kell találni a kijelölt párjukat, és ha van már párjuk, de az nem ideális, akkor le kell váltani. Ha nem sikerül, akkor irány a kormány által engedélyezett szingli intézmény, jelentsen is ez bármit (tippre nem túl jót). Blakenek nem sok ideje van hátra, és eleddig nem igen sikerült párt találnia magának, szóval érthetően, kétségbe van esve. Utolsó estéi egyikén a kádban ülve bökdösi a jövő kötelező tinderjét, mikor kiesik a kezéből az tabletje, egyenesen bele a vízbe, események olyan láncolatát indítva el, melyre nem számít.

Nos, személy szerint nekem sem az ötlet, hogy majd egy algoritmus megmondja nekem, hogy ki az igazim, sem pedig a hasonló "visszaszámol az órám, míg megtalálom az igazit" nem jön be, valakinek segítene, a több éve együtt lévő párok nagy részének sem lenne nagy változás, de attól még ne mondja meg helyettem egy kupac egyes és nulla, hogy hogyan alakítsam az életemet, és ha úgy történik, hadd rontsam el én. A Vihar egy többszörös díjnyertes alkotás, mely őszintén megérdemli a dicséretet. Nincs csilivili vfx, se kosztüm munka, a történet és a színészek viszik el a hátukon a rövidfilmet, úgy, hogy alig szólnak pár szót. Nem igazán szeretem a romantikus filmeket. Nem igen tudom végigülni őket, mert egyszerűen gyűlölöm, hogy a 90%-uknak az a plotja, hogy a karakterek közel érnek egymáshoz, de egy piszlicsáré dolog miatt teljesen más irányba mennek, a film 2/3-áig (de hé, akkor nem lenne film). A Vihar a saját 11 percével pontosan tudja, hogy mihez kezd, és briliáns rendezéssel magával ránt minket a film örvénylő története. 

A bejegyzés trackback címe:

https://sotetjovo.blog.hu/api/trackback/id/tr3515736902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása